Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ Βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια



Σε ξεσηκωμό ενάντια στην εγκατάλειψη των ανέργων καλεί το ΠΑΜΕ και την Τετάρτη 7/3 οργανώνει πολύμορφες παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα
Τώρα πρέπει να γιγαντωθεί η πάλη όλου του λαού για να μην εγκαταλειφθούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους
Δραματικές αλυσιδωτές συνέπειες θα έχει για τη λαϊκή οικογένεια η μείωση του επιδόματος ανεργίας (από τα 461,50 ευρώ πηγαίνει στα 360), αλλά και των άλλων επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Επιδομάτων που ούτως ή άλλως δίνονταν σε ένα μικρό μέρος των ανέργων και άλλων δικαιούχων (είναι χαρακτηριστικό ότι το πενιχρό επίδομα έπαιρναν μόλις 3 στους 10 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους) και μάλιστα όχι για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας το ΠΑΜΕ μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενικό ξεσηκωμό μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους συμμάχους της, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους μηχανισμούς της. Να καταδικάσουν τα μέτρα. Ακόμα και τα ψίχουλα των 461 ευρώ το μήνα ως επίδομα ανεργίας για τους "υπηρέτες" του κεφαλαίου είναι πολλά, γι' αυτό και θέλουν να το πάνε στα 360 ευρώ. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. όλες οι ευρωυποταγμένες δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο με την πολιτική τους οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έφτασαν στο 19,9% το ποσοστό της επίσημης ανεργίας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας και τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων τη Δευτέρα 5/3 στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στη βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Καλεί επίσης όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλες τις λαϊκές οργανώσεις την Τετάρτη 7/3 να προχωρήσουν σε μαζικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές της χώρας, προβάλλοντας και συζητώντας με τους ανέργους και τους εργαζόμενους την ανάγκη για μαζική αντίδραση στην εξαθλίωση, για καταδίκη των μέτρων και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων μέσα από οργανωμένη, εργατική, λαϊκή παρέμβαση μέχρι να συντρίψουν την άθλια πολιτική τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου