Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Κανείς να μη δεχτεί μείωση μισθού - Να οργανωθεί η εργατική νεολαία στα σωματεία



«Η εργατική νεολαία μπαίνει πρώτη στη μηχανή αλέσματος, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας», σημειώνει το ΠΑΜΕ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πάει όλους τους νέους στα 430 ευρώ (καθαρά)
Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πάει τους μισθούς όλων των νέων εργαζομένων στα 511 ευρώ μεικτά (430 ευρώ καθαρά), ανεξάρτητα αν τους καλύπτει κάποια κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική σύμβαση, όπως και ανεξάρτητα από το αν είναι νεοπροσληφθέντες ή όχι, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με χτεσινή της ανακοίνωση σημειώνει:
«Ολοι οι νέοι εργαζόμενοι στα 511 ευρώ μεικτά.
Αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους.
O κάθε εργοδότης έχει πλέον όλο το αναγκαίο γι' αυτόν, νομικό πλαίσιο ώστε να τσακίσει συμβάσεις, να φτάσει τους μισθούς στα τάρταρα. Υπάρχει πλήρης ανατροπή του σκηνικού που γνωρίζαμε ως τώρα, με στόχο να τα καταργήσουν όλα.
Δεν πρόκειται για τετελεσμένες εξελίξεις. Υπάρχει ο λαϊκός παράγοντας, τα σωματεία που μπορούν μέσα στους χώρους δουλειάς, να εμποδίσουν μειώσεις, να φρενάρουν μέτρα, να ακυρώσουν και να ανατρέψουν νόμους.
Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με σκληρό αντίπαλο. Η οργανωμένη δράση του λαού τους φοβίζει. Οσο και αν τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να τσακίσουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, συναντούσαν ισχυρές αντιστάσεις και εμπόδια.
Με τα μέτρα που παίρνουν στοχεύουν πάνω στο σώμα της εργατικής νεολαίας να πατήσει πιο έντονα το στοιχείο της ανάκαμψης των κερδών τους. Θα συμπαρασύρει όλους τους μισθούς, εφόσον η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί να έχει εργαζομένους με 400 ευρώ. Οι μισθοί των νέων δημιουργούν τάσεις κατρακύλας συνολικά για την εργατική τάξη. Ο νέος των 26 ετών δε θα συναντήσει ξαφνικά εργασιακούς παραδείσους και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες του. Δε θα συναντήσει υγεία και παιδεία στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η εργατική νεολαία μπαίνει πρώτη στη μηχανή αλέσματος, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη αν πάρουμε υπόψη μας πως μεγάλο κομμάτι νέων εργατών εργάζεται με τους χειρότερους όρους, που η κλαδική σύμβαση είναι άγνωστη λέξη. Πολλοί νέοι εργάτες στριφογυρίζουν σε διάφορες δουλειές ως σύγχρονοι δούλοι των γραφείων ενοικίασης εργασίας, εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα. Οι νέοι που βρίσκονται σε καθεστώς μαθητείας, είναι στην αναμονή να δουν το μισθό τους να πέφτει στα 360 ευρώ.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα έρθουν και άλλα μέτρα. Είναι πρόθυμοι να μας κάνουν πιο εύκαμπτους στο μύλο της ανταγωνιστικότητας. Να δουλεύουμε όποτε θέλουν, όσο θέλουν, με ό,τι μισθό θέλουν.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Να γίνουν κόλαση οι χώροι δουλειάς. Κανείς να μη δεχτεί μείωση μισθού. Να δυναμώσει η πάλη και η αλληλεγγύη. Να οργανωθεί η εργατική νεολαία στα σωματεία της.
Με αφοβία να συγκρουστούμε. Να παραμερίσουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες που θα βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για να στηρίξουν το "θεσμό των συμβάσεων" ακόμα και αν ισοπεδώνονται οι μισθοί. Να προσπεράσουμε ενώσεις προσώπων, εκβιασμούς και απειλές της εργοδοσίας που στοχεύουν στη διάσπαση των εργαζομένων, στην τρομοκράτησή μας.
Ο συσχετισμός δύναμης, η σύγκρουση, ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας θα καθορίσουν την τελική έκβαση. Εμείς έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου