Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαρώστε τους!


Οι εκπρόσωποι της τρόικας, την περασμένη Τρίτη από το Ευρωκοινοβούλιο, είπαν ευθέως ότι απόφαση των κομμάτων που συγκροτούν την ελληνική κυβέρνηση είναι μετά τις εκλογές να συνεχιστεί στην Ελλάδα η «εσωτερική υποτίμηση», δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων πάνω στις προηγούμενες περικοπές, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών, νέα εργασιακά «Νταχάου».
*
Μια μέρα μετά, την Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - που υποτίθεται ότι συνάπτουν δάνεια για «να εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις» - ψήφισαν την τροπολογία Σαχινίδη για τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού» όπου θα κατατίθενται όλα τα νέα δάνεια του δεύτερου μνημονίου, αλλά και τα ποσά που προκύπτουν από το ξεπούλημα της χώρας, από τα χαράτσια και από τη φορολεηλασία του ελληνικού λαού, για να επιστρέφουν - με τόκο - στους μονοπωλιακούς και κρατικομονοπωλιακούς ομίλους των εγχώριων και ξένων κεφαλαιοκρατών - τοκογλύφων.
*
Την επόμενη ακριβώς, την Πέμπτη, ο μεν κύριος Τόμσεν του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να αποβάλουν το ...«ταμπού» των απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι η πολιτική της ανεργίας και του εισοδηματικού αφανισμού του ελληνικού λαού, όπως έχει σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα, θα έχει δεκαετή - τουλάχιστον - διάρκεια.
Ο δε κύριος Ματίας Μος, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα: Εξέφρασε με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα την ευχή, την ελπίδα, την πίστη - μαζί με την ανάλογη παραίνεσή του προς τον ελληνικό λαό - στις επικείμενες εκλογές να κερδίσουν είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ...
*
Στα προηγούμενα ας προστεθούν και τα «κροκοδείλια» ορισμένων εκ των συγκυβερνώντων ότι με τέτοιες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας ...θίγονται η «εθνική τους κυριαρχία» και η «εθνική τους αξιοπρέπεια».
*
Κατόπιν αυτών, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε το κάλεσμα του ΚΚΕ για την απάντηση - μονόδρομο του ελληνικού λαού στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους και στην κάλπη:
Σαρώστε τους! Συνθλίψτε τους! Συντρίψτε τους!

Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου