Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εφιάλτης για το λαό η «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται


Ούτε κουβέντα για τους μισθούς πείνας και τις τσακισμένες εργασιακές σχέσεις, με τις οποίες θα γίνουν οι επενδύσεις που υπόσχεται
Την ανάπτυξη που υπόσχονται ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι παραφυάδες τους, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, τη ζουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι στο ΣΕΜΠΟ της «Cosco», με συμβάσεις δουλείας και μηδέν δικαιώματα
Στη φτηνή εργατική δύναμη και την απόλυτη φτώχεια του λαού στηρίζεται η «ανάπτυξη» που υποσχέθηκε εκ νέου χτες από τη Θεσσαλονίκη οΑ. Σαμαράς, προχωρώντας ταυτόχρονα σε νέα επίδειξη αποφασιστικότητας για την εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για άμεση λήψη μέτρων «ανάπτυξης», με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αποσιωπώντας όμως πως τα μέτρα αυτά είναι αντεργατικά και ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι προσωρινές, με μισθούς των 200-300 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ενώ η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
«Σας υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν ευκαιρίες και εργασία», δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας να πείσει ότι αυτό θα γίνει μέσα από τις «μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» που θα υλοποιήσει όταν κυβερνήσει. Ομως οι «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» που ανέφερε επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται θα γίνει σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας από μια χούφτα μονοπωλιακών ομίλων και οι θέσεις εργασίας θα είναι σαφώς λιγότερες και προσωρινές.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» που σχεδιάζει να πάρει στον τουρισμό, στις μαρίνες, στην ενέργεια, όπου μίλησε για «τα μεγάλα αποθέματα που έχουμε στον υποθαλάσσιο χώρο μας - πετρέλαιο, φυσικό αέριο», στον ορυκτό πλούτο, στη ναυτιλία, στην παραθεριστική κατοικία και την ενεργειακή αξιοποίηση των σκουπιδιών... Το «μεγάλο άλμα», όπως είπε, στην ανάπτυξη, θα το δώσει η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15%.
Ταυτόχρονα επανέφερε το ιδεολόγημα της επαναδιαπράγματευσης του μνημονίου, σπεύδοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι αυτή θα έχει ως απώτερο στόχο την πλήρη υλοποίηση των στόχων του! «Γι' αυτό και ζητήσαμε τροποποιήσεις (σ.σ. στο μνημόνιο): Για να υπάρξει - επιτέλους - ανάκαμψη και ανάπτυξη! Να ανασάνει η χώρα. Να πάρει μπροστά η οικονομία της. Για να πιάσει τους στόχους της», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δίνοντας απτά δείγμα της αποφασιστικότητάς του να φέρει σε πέρας τη «δουλειά», για λογαριασμό των μονοπωλίων, προχώρησε σε νέα επίδειξη πυγμής κατά των εργατικών - λαϊκών αγώνων, ενώ επανέλαβε τις γνωστές συκοφαντικές και θρασύτατες επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, υπό το βολικό τίτλο «αριστεράς», που «τόσα χρόνια έκλεινε τις επιχειρήσεις, έδιωχνε επενδύσεις, παρέλυε το κέντρο των πόλεων με καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις».
Κατά τα λοιπά, εμφανίστηκε εγγυητής της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος. «Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα!», κινδυνολόγησε ασύστολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου