Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Ζήτησαν απεργοσπασία με δικαστική βούλα



Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (φωτ.) στη «Χαλυβουργία» έχει θορυβήσει και τον Μάνεση και τους ανθρώπους του
Το δικαίωμα στην απεργοσπασία, ανοιχτά, προκλητικά και με θράσος, απαίτησε από τη Δικαιοσύνη χτες το πρωί η γνωστή ομάδα του Μάνεση που έχει γίνει πλέον περίγελος όλης της εργατικής τάξης, η οποία έσυρε χτες στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Η χτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ενάντια σε έξι μέλη της διοίκησης του σωματείου - η απόφαση θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη - δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ακόμα μια τρανή διαπίστωση του πλέον βρώμικου ρόλου που ανέλαβαν να παίξουν για λογαριασμό του Μάνεση. Ακόμα μια φορά βρέθηκαν απέναντι στους περήφανους, αλύγιστους απεργούς χαλυβουργούς που στάθηκαν αποφασιστικά χτες στο πλευρό του σωματείου τους. Στο πλευρό σωματείου και χαλυβουργών βρέθηκαν και χτες το ΠΑΜΕ, διάφορα σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ενώ παρέμβαση υπεράσπισης έκαναν δικηγόροι από διάφορες οργανώσεις, μεταξύ αυτών και της ΓΣΕΕ.
Οι επίδοξοι απεργοσπάστες μέσω του δικηγόρου και με συνεχείς προκλητικές παρεμβάσεις υποστήριξαν ότι τους «απαγορεύουν την είσοδο στο χώρο για να εργαστούν», τους αντιμετωπίζουν με «ύβρεις και προπηλακισμούς» και ασκούν «ψυχολογική και σωματική βία»! Επιχειρήματα βέβαια που ανατράπηκαν ένα προς ένα, αποκαλύπτοντας ότι αυτό που αξιώνουν είναι το δικαίωμα στην απεργοσπασία. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εμποδίστηκε η είσοδός τους στο εργοστάσιο από την περιφρούρηση της απεργίας. Αλλωστε, οι ειδικότητες αυτών που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα (τηλεφωνήτρια, υπάλληλος κυλικείου και προϊστάμενοι) δεν έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας μέσα στο χαλυβουργείο. Μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο τονίστηκε η τεράστια σημασία της έμπρακτης αλληλεγγύης που συνεχίζουν και λαμβάνουν οι χαλυβουργοί από όλη τη χώρα και όλο τον κόσμο και είναι αυτή που τους στηρίζει έξι μήνες τώρα. Βοήθεια την οποία αρνούνται να πάρουν οι απεργοσπάστες ακόμα κι αν το σωματείο τη μοιράζει σε όλους τους εργαζόμενους.
Στο πλευρό του σωματείου τους βρέθηκαν και χτες το πρωί οι απεργοί χαλυβουργοί, στα δικαστήρια
Μιλώντας στους χαλυβουργούς μετά το τέλος της εκδίκασης, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αυτή η περιώνυμη ομάδα έχει βαλθεί εδώ και καιρό να σπάσει αυτή τη μεγαλειώδη απεργία που έχει φτάσει στον 7ο μήνα. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε γιατί είναι δίκαιος ο αγώνας μας και δεν μπορούν να τον διασπάσουν με τίποτα».
Καταγγελία του ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μετά τη δίκη στην οποία επισημαίνει:
«Ο Μάνεσης, ιδιοκτήτης της "Χαλυβουργίας", για ακόμη μια φορά προσπαθεί, αξιοποιώντας μερικούς απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού, να χτυπήσει, να διασπάσει, να τρομοκρατήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που για 186 ημέρες μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων δίνουν απάντηση στα αντεργατικά σχέδιά του και στην κυβέρνηση.
Εσυρε στα δικαστήρια τη Διοίκηση του Σωματείου 2 ημέρες μετά τη μεγαλειώδη, μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς έξω από τις πύλες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" που τα ΜΜΕ την έθαψαν στην κυριολεξία και πρόβαλαν του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη του γύρισε την πλάτη.
Με εντολή της Νέας Δημοκρατίας (του συνδικαλιστικού της τομέα) καλέστηκαν τα ΜΜΕ στα δικαστήρια για να στήσουν προβοκάτσια ενάντια στο Σωματείο και τους εργαζόμενους. Με την παρουσία του ιδιωτικού καναλιού MEGA έστησαν ένα ακόμα θέατρο, όπως και προχτές στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Λαύριο με τον περιφερόμενο θίασο των απεργοσπαστών. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο, στο οποίο χρησιμοποίησαν τη συκοφαντία και τα ψέματα, οι 7, 8 απεργοσπάστες έβγαλαν απ' τις τσέπες τους μπλουζάκια με το σήμα των δήθεν αγανακτισμένων με την απεργία.

Η μαζική συμμετοχή των χαλυβουργών όμως, εμπόδισε την προβοκατόρικη στάση τους όσο και αν προκαλούσαν, με λάσπη και συκοφαντίες απέναντι στο Σωματείο, το ΠΑΜΕ κλπ.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους, την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου