Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Πιέζουν για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού


Κοινή παρέμβαση για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με «ευρωπαϊκό προσανατολισμό»
«Εκκληση σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης» ώστε «να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας», επικαλούμενοι τα «άκρως δυσοίωνα μηνύματα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» που «έρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τα θεσμικά όργανα όσο και από τις αγορές», απευθύνουν με ανοιχτή επιστολή τους οι εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι πρόεδροι της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).
Εκφράζοντας σε όλους τους τόνους την πρεμούρα της άρχουσας τάξης να αναμορφώσει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το πολιτικό σκηνικό και να θωρακίσει τον ευρωμονόδρομο από το λαό, οι παραπάνω πρόεδροι Επιμελητηρίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων εκτιμούν ότι «η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση στο αδιέξοδο (...)» και ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας «εδώ και τώρα με αποστολή να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να διαπραγματευτεί τη βελτίωση των όρων του μνημονίου και ιδιαίτερα εκείνων που επιτείνουν την ύφεση και εμποδίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
Επαναλαμβάνοντας την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα, καταλήγουν πως «η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα είναι σήμερα η μοναδική επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας και να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Κάθε άλλος δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή».
Ζητάνε κλιμάκωση τώρα
Νέα ψευτοδιλήμματα, προσαρμοσμένα στην ανάγκη τους να προχωρήσουν γρήγορα οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, βάζει μετεκλογικά το κεφάλαιο. Στα πλαίσια αυτά, το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank αναφέρει ότι αν δε δοθεί στις τράπεζες η δεύτερη δόση με τα 29 δισ. ευρώ που προορίζονται σε μεγάλο βαθμό για την ανακεφαλαιοποίησή τους, όπως προβλέπει το PSI, οι τελευταίες οδηγούνται σε χρεοκοπία.
Υποκριτικά αναφέρουν, επίσης, ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν γίνεται με κεφάλαια του ελληνικού κράτους, αλλά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)», κρύβοντας ότι τα 50 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελούν μέρος της δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ, που συνοδεύει το 2ο Μνημόνιο και το υπέρογκο αυτό δάνειο καλείται να το εξοφλήσει ο ελληνικός λαός.
Στο ίδιο δελτίο, σχετικά με την πρόταση για καταγγελία του μνημονίου, αναφέρεται πως «διαβεβαιώσεις ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές αυτές και να παραμείνουμε ταυτόχρονα στη Ζώνη του Ευρώ είναι εντελώς παραπλανητικές. Στην πραγματικότητα η ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και το κυριότερο η αντιστροφή της πολιτικής της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί τη χώρα εκτός Ζώνης του Ευρώ και επίσης εκτός της ΕΕ-27».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου