Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Με «κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερά» στρίβεις δεξιά...



Γρηγοριάδης Κώστας
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ έχει γεμίσει από... σεναριογράφους! Αν κοιτάξεις τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες θα δεις κάθε μέρα τουλάχιστον 3 με 4 σενάρια «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».
Επίτροποι, διεθνείς οίκοι, πανεπιστημιακοί αναλυτές, εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, τράπεζες, οργανισμοί οι πάντες σεναριολογούν επ' αυτού και μας προσφέρουν ένα δείγμα της ...φαντασίας τους.
Φυσικά, δεν το κάνουν γιατί έχουν κάποια εμμονή να προβλέπουν το μέλλον. Τα κέρδη τους θέλουν να διασφαλίσουν και εξαντλούν όλη τη δημιουργικότητά τους σε αυτό.
Ταυτόχρονα, όμως, έχουν πολύ περισσότερα σενάρια με την Ελλάδα ...εντός του ευρώ. Και όλα - τόσο τα μεν όσο και τα δε - έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Τη φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Από σενάρια λοιπόν είμαστε πλήρεις. Αυτό που μένει είναι να βρεθούν οι «πρωταγωνιστές» από το πολιτικό προσωπικό για να ...παιχτεί η παράσταση. Κι όπως έχετε διαπιστώσει, σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν κόμματα για κάθε ρόλο.
Υπάρχουν «καλοί» και «κακοί», «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», «φιλελεύθεροι» και «αριστεροί»! Ομως, το θέμα τους είναι να έχει το «έργο» ...ευτυχισμένο τέλος για την πλουτοκρατία.
ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ οι κρατικές εισπράξεις σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα έσοδα - λένε - παρουσιάζουν μείωση κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Οταν όμως μιλάνε για «κρατικά έσοδα» ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν: Την αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Τα μόνιμα θύματα της φορολογίας, μιας και οι φόροι στο κεφάλαιο είτε μειώνονται είτε ...απλά δεν υπάρχουν.
Μην ανησυχείτε όμως, μια απλή καθυστέρηση είναι. Προσπαθούν να μη δούμε τα «ραβασάκια» της εφορίας στην προεκλογική περίοδο. Αμέσως μετά τις εκλογές ...θα «ρεφάρουν», το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου