Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας - Ολοι με το ΠΑΜΕ, όλοι στην απεργία



Κανένας συμβιβασμός και καμιά υποχώρηση απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, που θέλει να τσαλαπατήσει τους εργαζόμενους
Από τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 19 Οκτώβρη
*
Η πανελλαδική πανεργατική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια συντριπτική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., πλουτοκρατίας ΕΕ και ΔΝΤ, που θέλει να χτυπήσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, προκειμένου να βγει το μεγάλο κεφάλαιο όσο γίνεται περισσότερο αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση. Οι εργάτες και οι εργάτριες, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες, μπορούν και πρέπει να δείξουν με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη νέα συγκυβέρνηση, ότι δε δίνουν ούτε δευτερόλεπτο πίστωσης χρόνου σε όσους θέλουν να τους σφαγιάσουν.
Την 1 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει στη δουλειά, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, να μη δουλέψει μηχανή. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα. Η απεργία αυτή δεν είναι μια ακόμη απεργία, αλλά απεργία συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει η πλουτοκρατία και οι σύμμαχοί της στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο νέος προϋπολογισμός σφαγιάζει το λαό, και, μαζί με τα χαράτσια, τους νέους φόρους, τη μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών, όλα αυτά εντάσσονται στην ίδια επίθεση.
Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του μπροστά στην απεργία, καλεί την εργατική τάξη να αγωνιστεί για:
  • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
  • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
  • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
  • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
  • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
Σήμερα η πλουτοκρατία περνάει σε ολοκληρωτική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη. Αξιοποιεί όλο το νομοθετικό αντεργατικό οπλοστάσιο με μοναδικό στόχο να ρίξει όσο πιο χαμηλά την τιμή της εργατικής δύναμης, να μετατρέψει την εργατιά σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Χτυπάει την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης, τους μισθούς, τη συλλογική σύμβαση, το 8ωρο, τη σταθερή εργασία, συνεχίζει τις απολύσεις και την απληρωσιά. Ο αγώνας των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά με αξιοπρέπεια, που λένε «όχι» στο 5ωρο, «όχι» στις απολύσεις, «όχι» στην καταπάτηση των συλλογικών τους συμβάσεων, ο αγώνας των εργατών του «Κατσέλη» που για εννιά μέρες βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους κλπ., δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η εργατιά. Κανένας συμβιβασμός και καμιά υποχώρηση απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, που θέλει να τσαλαπατήσει τους εργαζόμενους.
Παρακάτω, ο «Ρ», περιγράφει ένα μέρος της εργοδοτικής επιθετικότητας.

Κ. Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου