Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οδηγίες από Γερμανία πήρε ο Λ.Παπαδήμος πριν έρθει Ελλάδα (οι Γερμανοί είναι φίλοι μας )


Από το newpost.gr αλιεύσαμε το παρακάτω άκρως ενδιαφέρον κείμενο για ... οδηγίες που έλαβε από την Γερμανία ο Λ.Παπαδήμος πριν έρθει στην Αθήνα:
"Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση του από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν ήταν direct. Είχε stop over στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Και μόνον αυτό το stop over, εάν ο κ. Παπαδήμος ήταν πολιτικός θα αρκούσε για να γραφτούν και να ειπωθούν… δράκοι με φτερά, που βγάζουν φωτιές από το στόμα! Πολλώ δε μάλλον, αν- όπως λέγεται για την περίπτωση Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη Γερμανία, συνάντησε αξιωματούχους της καγκελαρίας και συζήτησε μαζί τους. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπετε, είχε ταχθεί εναντίον του «κουρέματος» των ομολόγων κατά 21% και τώρα θα κληθεί για διαχειριστεί ένα «κούρεμα» της τάξης του 50%! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς διημείφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι,(Αφεντικά του ) έθεσαν όρους και στόχους στον εν αναμονή Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, ο Λ. Παπαδήμος έφτασε στην Ελλάδα γνωρίζοντας τι ακριβώς καλείται να κάνει. Αν υποθέσουμε ότι ως τεχνοκράτης- τραπεζίτης ασχολείται με τα νούμερα, δεν προβλέπεται να ευημερήσουν οι άνθρωποι… Τα αναγραφόμενα, είναι γνωστά στο πολιτικό προσωπικό. 

Όπως είναι γνωστό και το γεγονός ότι οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, για να προχωρήσουν στη λύση Παπαδήμου. 

Γνωστό- σε όλους πλέον, είναι επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Γ. Παπανδρέουούτε την πρώτη επιλογή του Α. Σαμαρά. Αποτέλεσε όμως την τελευταία. Και αυτό είναι που μετράει. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με το πρόσωπο του Παπαδήμου, αλλά για να φτάσουμε στη σημερινή τελική επιλογή, μεσολάβησαν οι Ευ. Βενιζέλος, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Π. Ρουμελιώτης, ο Φ. Πετσάλινικος και ο Β. Σκουρής. Άπαντες πλην του τελευταίου με (μικρές η μεγάλες)πολιτικές περγαμηνές. Για να γίνει όμως η τελική επιλογή, χρειάστηκαν και οι έντονες διαμαρτυρίες των «ενδιαφερομένων» με όσα μέσα διαθέτουν και αποδείχθηκε ότι διαθέτουν πολλά. 

Ήδη αρκετοί άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι η επιλογή Παπαδήμου ήταν μια νίκη του οικονομικού κατεστημένου επί του πολιτικού συστήματος. Στο μέλλον, οι ψίθυροι, ενδεχομένως να μετατραπούν σε φωνές. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές- κοντός ψαλμός αλληλούια, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. 

Τα κόμματα που τον στήριξαν όμως θα λογοδοτήσουν…"εμπρός λαε μην σκύβεις ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου