Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κανέλλη: "Μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν" Με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow (vid)



"Στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμα όμορφοι, αλλά χρειάζεστε ακόμα την Ακρόπολη για να έχετε μια ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού", ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη στη live συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και μετά την πρώτη ερώτηση του Jon Snow για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Μία απάντηση με εμφανή δηκτική απόχρωση
Για να συνεχίσει:
"Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ανακοίνωση και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την οποία δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως δημοκρατική διαδικασία.
Φυσικά", είπε "και εναντιωνόμαστε στο δημοψήφισμα διότι είναι ένα ψεύτικο δημοψήφισμα πρόκειται για ωμό εκβιασμό καθώς γίνεται εν μέσω κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο".
Σε ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, η κ. Κανέλη υπήρξε εντελώς φλεγματική.
"Το ερώτημα θα είναι θέλετε να πεθάνετε η να σας σκοτώσουμε";
Ακόμα πιο καυστική η κ. Κανέλη παρατήρησε, όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν υπάρχει σύστημα φοροείσπραξης και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν τους φόρους, πως υπάρχουν χρήματα που κλάπηκαν από τους Έλληνες και πήγαν σε ελβετικές τράπεζες η σε μπίζνες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλείται αυτός ο λαός να πληρώσει έξι φόρους μέσα σε δυο μήνες και με το μισθό μειωμένο στα δύο. Αυτό δεν γίνεται, τόνισε.
"Στις δημοκρατίες μία είναι η λύση. Εκλογές. Αφήστε τον λαό να δείξει τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε να παράγουμε, τι να πληρώσουμε και να δείξει η Ελλάδα πως μπορεί όντως να είναι μια πλούσια χώρα. Εκλογές αλλιώς δεν είναι δημοκρατία και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρώπη φοβάται τόσο πολύ τις εκλογές", κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου