Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ Καμιά συναίνεση! Τώρα παλλαϊκή συμπόρευση με το ΠΑΜΕ



Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
«Κάτω η νέα κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Καμιά αναμονή! Καμιά αυταπάτη ότι αυτή η κυβέρνηση έγινε για να σωθεί ο λαός. Κάτι παραπάνω! Οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχήσουν όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αναδεικνύουν τον Καρατζαφέρη ως σωτήρα και επιδιαιτητή. Τώρα οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης παντού! Παλλαϊκή συμπόρευση με το ΠΑΜΕ. Η δύναμη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος τους αναγκάζει να μην μπορούν να κυβερνήσουν όπως πρώτα. Οσοι νομίζουν ότι αφού συναίνεσαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας θα εξασφαλίσουν και τη συναίνεση του λαού, "πλανώνται πλάνην οικτράν". Οσοι νομίζουν ότι θα βρουν μπροστά τους ένα φοβισμένο λαό, ότι θα καταφέρουν να τον τρομοκρατήσουν, απλά "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο".
Σκοπεύουν να φέρουν τέτοια θανατηφόρα μέτρα ενάντια στο λαό που ακόμα δεν τα βάζει ο νους μας!
Η νέα δανειακή σύμβαση είναι σύμβαση φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης για το λαό. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Στα τσακίδια και αυτοί και το σύστημά τους.
Εμπιστευτείτε το ΠΑΜΕ! Σας είπε την αλήθεια. Μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη, είναι δύναμη σίγουρη, δοκιμασμένη στη σκληράδα της ταξικής πάλης. Είναι δύναμη που με σιγουριά μπορείς να ακουμπήσεις επάνω της, να συμπορευτείς μαζί της.
Δεν πάει άλλο με αυτό το κίνημα και με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ολα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, την αντιλαϊκή πολιτική. Και σήμερα ακόμη στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αναστέλλουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνοι για το εργατικό κίνημα. Εγκαταλείψτε τους.
Καμία κοινωνική συνοχή! Καμιά ταξική συμφιλίωση! Με απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σας καλούμε να ξεκινήσουμε με νέα πορεία, σε μέτωπα πάλης που πρέπει να αναπτυχθούν ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι εκλογές.
Να δυναμώσει η πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια της ανατροπής των ΣΣΕ στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα εργοστάσια. Κατάργηση στην πράξη των επιχειρησιακών συμβάσεων που επιβάλλουν το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο.
Καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. ΟΧΙ σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
Απόρριψη κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Μόνο στη διάρκεια του 2011, με στοιχεία του ΣΕΠΕ, η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 103% και η εκ περιτροπής εργασία κατά 307%.
Οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Να μην πληρώσει ο λαός τα χαράτσια. Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.
Βάλτε λουκέτο στα ρολόγια... Μην ανοίγετε την πόρτα στα συνεργεία που έρχονται να κόψουν το ρεύμα.
Συγκροτήστε λαϊκές ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος.
Οργανώστε καθημερινές καταλήψεις στα γραφεία της ΔΕΗ, σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο.
Αλληλεγγύη στον κάθε εργαζόμενο που του κόβουν το ρεύμα.
Ολοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά μαζί.
Αμεσα κι επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία. Εκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, ώστε να δίνεται τουλάχιστον ένα μικρό γεύμα στα παιδιά.
Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τα παιδιά των εργατών και των ανέργων να πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία, στους Παιδικούς Σταθμούς, να μην έχουν να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους, να λιποθυμούν από ασιτία, να τουρτουρίζουν από το κρύο.
Τέρμα στην ανέχεια! Τέρμα στην εξαθλίωση. Τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, όλους τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να σκύψουν σε αυτό το πρόβλημα.
Είναι πράξη ανθρωπιάς, πράξη αλληλεγγύης, είναι καθήκον τους!
Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους Παιδικούς Σταθμούς.
Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και προνοιακές παροχές. Βιβλιάριο υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία, άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Να καταβληθούν τώρα όλες οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας. Αμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αύξηση των εισφορών του κράτους και της εργοδοσίας.
Αμεσα μέτρα ανακούφισης και προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους για όσο διάστημα θα είναι άνεργοι.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων! Τώρα είναι η ώρα της επιλογής, για την ελπίδα και την προοπτική.
Θα το ξαναπούμε:
Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!
Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και το λαό στην εξουσία. Να χειραφετηθούμε, να απαλλαγούμε από την εκμεταλλευτική και καταπιεστική εξουσία των μονοπωλίων.
Αυτό είναι το μόνο σύνθημα, η μόνη γραμμή πάλης που μπορεί να διασφαλίσει σήμερα τη νικηφόρα πορεία του λαϊκού κινήματος, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό. Μια ανάπτυξη όπου όλος ο πλούτος που θα παράγεται θα ανήκει στο λαό, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου