Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συλλαλητήριο 10 Νοέμβρη στην Αθήνα ενάντια στη λεηλασία των ταμείων


Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
Παλλαϊκό συναγερμό σημαίνει το ΠΑΜΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και να εμποδίσουν τη νέα λεηλασία που επιχειρείται σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, τις νέες δραματικές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 10 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
Ολόκληρο το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Συναγερμός τώρα, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.
Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δισ. ευρώ.
Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δισ. ευρώ λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία για το 2012 σε σχέση με το 2011.
Αγώνας τώρα μαζικός, παλλαϊκός για να αποκρούσουμε τα σχέδια τους για την πλήρη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα. Αγώνας τώρα για να εμποδίσουμε τη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με πενιχρές παροχές.
Η εξουσία των μονοπωλίων μόνο νέες δυστυχίες μπορεί να σπείρει, μόνο με τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού θωρακίζεται και υπηρετεί τα σχέδιά της. Γι' αυτό επιβάλλεται η σύγκρουση και η ρήξη μαζί της μέχρι την τελική της ανατροπή, για μια εξουσία και οικονομία που θα υπηρετεί το λαό.
Διαχρονική λεηλασία των Ταμείων
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ διαχρονικά φρόντισαν να φορτώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με ομόλογα ύψους άνω των 25 δισ. αντί χρηματοδότησης, με τη στήριξη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις διορισμένες διοικήσεις τους.
Φρόντισαν με νόμους να υποχρεώσουν τα Ταμεία, να αναθέτουν τη διαχείριση των αποθεματικών στο τραπεζικό κεφάλαιο, έτσι φτάσαμε σήμερα 17 δισ. ευρώ περίπου να τα ξεκοκαλίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα θιγούν οι συντάξεις είναι πέρα για πέρα ψευδείς, έτσι διαβεβαίωναν μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Και τότε μιλούσαν για μια συμφωνία σωτηρίας και στους τρεις μήνες που ακολούθησαν συντελέσθηκε ένας ανελέητος βομβαρδισμός εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων, εναντίον του εργατικού λαϊκού εισοδήματος.
Είναι ψέμα ολκής, ότι οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων θα καλυφθούν από πρωτογενή πλεονάσματα. Ενα μεγάλο μέρος του παραγόμενου πλούτου και των αντιλαϊκών φόρων κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανειστών της ελληνικής πλουτοκρατίας. Δε θα δώσουν ούτε ένα ευρώ για συντάξεις και Ταμεία.
Η κυβέρνηση εξαπατά και κοροϊδεύει, ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις κι οι παροχές, αφού: Ποτέ το κράτος δεν πλήρωσε στο ακέραιο τις πενιχρές του υποχρεώσεις προς τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές προς αυτά πάνω από 12 δισ. ευρώ. Ψέμα είναι, επίσης, ότι οι συντάξεις θα καλύπτονται από εισφορές των εργαζομένων, αφού η ανεργία είναι πάνω από 20%, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θεριεύουν. Μόνο από τις μειώσεις μισθών το 2011, σύμφωνα με υπολογισμούς, έχασε το ΙΚΑ 800 εκατ. ευρώ. Η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι στοίχισε στα Ταμεία μόνο τον τελευταίο χρόνο 9 δισ.
Η θέση της κυβέρνησης, ότι οι απώλειες των Ταμείων θα καλυφθούν από μεταβιβάσεις δημοσίων ακινήτων είναι σκέτη κοροϊδία, αφού το βέβαιο είναι, ότι σαν αντιστάθμισμα θα δοθεί ό,τι έχει μείνει στα ράφια από το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Οργάνωση και δράση παντού
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρέπει να ματαιώσουμε τη χαριστική βολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι αρνητικές εξελίξεις δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατ' επέκταση και το μέλλον των παιδιών μας, της νέα γενιάς γενικότερα.
Εχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση.
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Παντού λαϊκή συμμαχία για την παρεμπόδιση αυτής της πολιτικής και την ανατροπή της. Για μια εξουσία και οικονομία, όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, χωρίς καπιταλιστές. Μόνο αυτή η εξουσία μπορεί να διασφαλίσει τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υψηλού επιπέδου.
Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα να δοθεί άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση και να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.
Διεκδικούμε κι απαιτούμε:
  • Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το "κούρεμα" του χρέους.
  • Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.
  • Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.
  • Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου