Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κ.Ο. ΜΠΑΤΣΟΚ: Τραγικά "λίγοι" αλλά ευτυχώς υπάρχει ο λαός...

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο από τα δύο ακόλουθα ενδεχόμενα ισχύουν: Είναι τόσο πολύ μεγάλος πολιτικός «παίκτης» ο Γιώργος Παπανδρέου ή τόσο αφελείς οι βουλευτές και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του; Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και τα δύο.
Γιατί αυτά που έχουν εκτυλιχθεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες δείχνουν πόσο «λίγοι», «ελάχιστοι» θα λέγαμε, είναι όλοι οι βουλευτές-μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε κάποιον που ήθελαν να ανατρέψουν με αντάλλαγμα, τι; Ότι αύριο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Για να κάνει, τι; «Να συζητήσει»!
Τα έδωσαν όλα και πήραν μια επίσκεψη του Παπανδρέου στον Παπούλια! Όπου βγαίνοντας θα κάνει «προσκλητήριο για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας» στην οποία κυβέρνηση ήδη έχουν αρνηθεί οι πάντες να συμμετέχουν, πλην του Γ.Καρατζαφέρη που το έχει αφήσει ανοικτό, περιμένοντας μπας και τσιμπήσει κανένας άλλος, κάτι που μάλλον αποκλείεται να συμβεί.
Ακόμα και αυτή η Ν.Μπακογιάννη που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, φαίνεται ότι απορρίπτει την συμμετοχή.
Άρα; Άρα μένει πρωθυπουργός για να περάσει την δανειακή σύμβαση (που όλως ευκόλως δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει και ο Α.Σαμαράς) για να κάνει εκλογές τον Μάρτιο! Ποίου έτους Μάρτιο, δεν είπε…
Και δεν αποκλείεται κάποια στελέχη όπως οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κλπ που τον έχουν εκνευρίσει αρκούντως, τον  Γ.Παπανδρέου, μήπως εισπράξουν καμιά διαγραφή που θα είναι "όλη δική τους". Και πει μετά ότι τον … ανέτρεψαν! 
Όσο για τον Ε.Βενιζέλο, τι να πούμε; Ας ψάξει να βρει κόμμα να κάνει «κυβέρνηση συνεργασίας» όταν θα γίνει … πρωθυπουργός. Στις 31 Νοεμβρίου.  Μόλις παραιτηθεί ο .Γ.Παπανδρέου!
Που κάποιο σενάριο – νομίζουμε ότι ακούστηκε στο MEGA –τον φέρνει να παραμένει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και να το οδηγεί πάλι στις εκλογές, αν γίνουν τον Μάρτιο του 2012!
Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Γ.Παπανδρέου θα μακροημερεύσει στην εξουσία.
Όχι βέβαια χάρη στα κορυφαία «διαφωνούντα» στελέχη και καθ’εξιν υποστηρικτές και ψηφοφόρους του, και τα λοιπά μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε χάρη στη Ν.Δ. που έχει εγκλωβιστεί σε αδιέξοδα πριν καν ανέλθει στην εξουσία.
Αλλά χάρη στους πολίτες της χώρας που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως έκαναν στις 28 Οκτωβρίου, η χώρα θα απαλλαγεί από το καθεστώς Παπανδρέου. Γιατί όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος… αγώνας λαϊκός ο μονός 
δρόμος..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου