Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 Στην πύλη της «Χαλυβουργίας» η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Τις εκδηλώσεις και το περιεχόμενο της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς συζήτησε σε χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπα από την πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα, πέρυσι
Με κεντρικό σύνθημα «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά του 2012, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, να οργανωθεί και να παλέψει ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να υπερασπίσει τη ζωή της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία, να γίνει δύναμη ανατροπής και εξουσίας.
Το περιεχόμενο και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη χτεσινή της συνεδρίαση, αποφασίζοντας ταυτόχρονα να διοργανώσει την απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αθήνας στις 10 π.μ. μπροστά στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», εκεί που έξι μήνες τώρα οι απεργοί χαλυβουργοί δίνουν έναν σκληρό και ηρωικό αγώνα.
Εναν αγώνα που απέδειξε στην πράξη αυτό που στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ φωνάζουν χιλιάδες εργάτες και θα είναι ένα ακόμα σύνθημα του φετινού γιορτασμού: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»! Η επιλογή του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στη «Χαλυβουργία», η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου κατά των Συλλογικών Συμβάσεων και των μισθών, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ο φετινός γιορτασμός να είναι μαζικός, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας η εργατική τάξη να διατρανώσει την απόφασή της ότι δε σκύβει το κεφάλι, δεν υποτάσσεται, στέκει ολόρθα στο μετερίζι των ταξικών αγώνων, τιμά τους αγώνες της, την περήφανη ιστορία της και τους νεκρούς της.


Γι' αυτό το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή των εργατών και των εργατριών στη συγκέντρωση της Αθήνας και σε όλες τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και, παράλληλα, με εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς να τιμήσουν την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης.
Να αναδειχτεί η δυναμική των ταξικών αγώνων
Οπως τονίστηκε και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέσα και από το φετινό γιορτασμό απαιτείται να αναδειχτεί μια πολύτιμη ιστορική αλήθεια: Οτι όλα τα δικαιώματά της η εργατική τάξη τα κατέκτησε με τους αγώνες της, κόντρα στην τρομοκρατία των καπιταλιστών και στους νόμους του αστικού κράτους. Γι' αυτό και στις σημερινές δύσκολες και σκληρές συνθήκες πρέπει να ενισχυθεί η γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν. Τα όπλα της εργατιάς ήταν και παραμένουν η οργάνωσή της, η συσπείρωση, η ταξική της ενότητα και η ανάπτυξη σκληρών αγώνων και, ταυτόχρονα, η εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των δυνάμεών τους στο εργατικό κίνημα. Αυτό το δρόμο δείχνουν ενόψει και της Πρωτομαγιάς οι ταξικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας πως «λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό - λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με κοινωνική συμμαχία και ισχυρό εργατικό κίνημα».
Σε αυτή τη συμμαχία ο ρόλος της εργατικής τάξης είναι αναντικατάστατος. Οπως υπογράμμισαν τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας, «η εργατική τάξη είναι η κοινωνική δύναμη που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, για ριζικές ανατροπές, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου τα μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις, ο φυσικός πλούτος, η γη, οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις θα ανήκουν σ' όλη την κοινωνία και θα παράγουν σχεδιασμένα με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, για την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου