Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι της «κλέβει» τα μέτρα!


Διεκδικεί την πατρότητα των ανατροπών που περιλαμβάνονται στην επιστολή Βενιζέλου για «ανάπτυξη» υπέρ του κεφαλαίου
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πασχίζουν για ανάπτυξη που συμφέρει το κεφάλαιο. Απάντηση του λαού είναι να τους τσακίσει και να παλέψει για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τον ίδιο
ΚΟΥΚΟΣ
Το προφίλ «του κόμματος της ανάπτυξης» υπέρ του κεφαλαίου επιχειρεί να ενισχύσει η ΝΔ, στην τελική ευθεία για τις κάλπες, επικαλούμενη τις προτάσεις που είχε καταθέσει στο παρελθόν στο «Ζάππειο 1 και 2», την επικαιροποίηση των οποίων πρόκειται να επαναλάβει ο Α. Σαμαράς σε νέα φιέστα, αύριο στο Ζάππειο. Η ηγεσία της ΝΔ παραδέχεται ότι τις ίδιες προτάσεις για την ανάπτυξη έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά διεκδικεί την πατρότητά και το «δικαίωμα» να τις εφαρμόσει, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν το έκανε στα δυόμιση χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση.
«Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να προσχωρεί στις θέσεις της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης,σχολιάζοντας την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Ζ. Μπαρόζο με τα πέντε μέτρα για την ανάπτυξη και επέκρινε τον Ευ. Βενιζέλο «γιατί, εδώ και δυόμισι χρόνια, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, δεν εφάρμοζε αυτά που υπόσχεται τώρα;».
Η αλήθεια όμως είναι ότι το σύνολο σχεδόν των προτάσεων για «επανεκκίνηση της οικονομίας»και την ανάκαμψη που είχε παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» ο Α. Σαμαράς, υιοθετήθηκαν από την τρόικα και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για μέτρα συμπληρωματικά του μνημονίου, το οποίο υποκριτικά τότε αποδοκίμαζε.
Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι μεταξύ των προτάσεων του «Ζαππείου 2» περιλαμβάνονταν η πρόταση για αξιοποίηση - εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων στο 15% -έχει ήδη συμφωνηθεί από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση- η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, η επέκταση του «φαστ τρακ» σε όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο στις πολύ μεγάλες ή τις ξένες.
Ακόμα, η κατάργηση έκτακτων εισφορών στα κέρδη, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, δηλαδή στα φάρμακα, στα νοσοκομεία, στην παιδεία, η συγχώνευση και κατάργηση των δημοσίων οργανισμών, η εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, δηλαδή των συγκαλυμμένων απολύσεων για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, κ.ά.
Τα παραπάνω μέτρα, μαζί με τα μέτρα του μνημονίου αποτελούν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για το οποίο ο Αντ. Σαμαράς αξιώνει θρασύτατα από το λαό «καθαρή εντολή» για να έχει τα χέρια του λυμένα στην πλήρη εφαρμογή του. «Ζητάμε καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας. Για να μη βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων (...) Λυμένα χέρια για να μπορέσουμε να βάλουμε το πρόγραμμα μπροστά (...) για να βγούμε από την κρίση», τόνισε, μιλώντας χθες στην εθνική επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ.
Διαπιστευτήρια ικανού διαχειριστή
Καταθέτοντας εκ νέου διαπιστευτήρια ικανού διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη πάση θυσία, να τολμήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να 'ρθουν το ταχύτερο», αλλά και «πως πρέπει να δρομολογήσουμε από τώρα την ανάπτυξη, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια». Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι «τροποποιήσεις» που ζητά στο μνημόνιο, μοναδικό στόχο έχουν«να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της», δηλαδή τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την τρόικα.
Την ίδια στιγμή, πίσω από τις κορόνες περί αυτοδυναμίας αφήνει σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. «Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία πρέπει να υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά (στον «Realfm») ο Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας με νόημα ότι«πρέπει να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης» σε μια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με πρωτοβουλία της ΝΔ «και όχι ψήφος ανοχής». Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πλήρη ψηφοδέλτια σε όλους τους νομούς, ενώ «ανοιχτό» παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου