Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ν.Δ Υπόσχεται ανάπτυξη στο κεφάλαιο και καταστολή στο λαό



Παπαγεωργίου Βασίλης
Διαρκή φτώχεια, βάσανα και θυσίες δίχως τέλος και ζωή κόλαση, επιφυλάσσει για το λαό το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία (Ζάππειο 3) που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή οΑ. Σαμαράς. Επιβεβαιώθηκε περίτρανα πως η «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται στηρίζεται στην ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη, στη διάλυση της όποιας κοινωνικής μέριμνας έχει απομείνει, στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Αλλά και σε νέα προνόμια στο κεφάλαιο, προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ταυτόχρονα, με τη δέσμη μέτρων για τη «διακυβέρνηση του κράτους»που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη (Ζάππειο 4), ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα διά πυρός και σιδήρου, στοχοποιώντας ευθέως το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων και κραδαίνοντας την απειλή της κλιμάκωσης της αστυνομικής βίας.
Βέβαια, ο λαός δεν περίμενε τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ για«το μοντέλο ανάπτυξης και το σύστημα διακυβέρνησης» προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για τον παραδοσιακό πυλώνα της πλουτοκρατίας και την πολιτική της ΝΔ. Είναι υπόλογη και συνυπεύθυνη για τη σφαγή του λαού, που κλιμακώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Η ΝΔ διατυμπάνιζε τη στοχοπροσήλωση στους στόχους του μνημονίου, υπερψήφιζε τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων που υλοποιούν αυτούς τους στόχους, πλειοδοτούσε στην επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ενώ συνάμα βρισκόταν σταθερά απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, πρωταγωνιστώντας σε όλες τις συκοφαντικές και θρασύτατες επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής φιλοδοξεί να εξασφαλίσει ποσοστό που θα την καταστήσει ικανή να «ηγηθεί» της νέας συμμαχικής κυβέρνησης της πλουτοκρατίας, η οποία θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα εντός και εκτός του νέου μνημονίου που προσυπέγραψε φαρδιά - πλατιά η ΝΔ και έχει δεσμευτεί ενυπόγραφα ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα, αλλά βέβαια το κρύβει προεκλογικά.
Το νέο μνημόνιο ενσωματώνεται ατόφιο στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία. Γι' αυτό ο Α. Σαμαράς διατράνωσε τη στοχοπροσήλωσή του στους στόχους και τα άγρια μέτρα που περιλαμβάνει, ομολογώντας ότι η εφαρμογή τους είναι στρατηγική επιλογή του κόμματός του, υπέρ της πλουτοκρατίας.
«Πρώτα πρώτα να το πω απερίφραστα: Αποδεχόμαστε πλήρως το στόχο μείωσης του ελλείμματος. Αν είναι δυνατό και πιο γρήγορα (...) Οχι γιατί το επέβαλε η τρόικα. Ηταν δική μας πολιτική, πριν ακόμα πάμε στο μνημόνιο (...) Αποδεχόμαστε το στόχο μείωσης του χρέους. Γι' αυτό και πρώτοι μιλήσαμε για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Αποδεχόμαστε τις βασικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Από την αρχή τις υποστηρίξαμε κι είμαστε αποφασισμένοι να τις σπρώξουμε πιο γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στην άρχουσα τάξη.
Πανέτοιμος για την επέλαση του Ιούνη
Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται επίσης πανέτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του πακέτου των μέτρων του Ιούνη, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι αποφεύγει όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να μιλήσει πιο συγκεκριμένα γι' αυτά.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά θα προέλθουν «κυρίως από περικοπή σπατάλης», ακριβώς για να κρύψει ότι στο λεξιλόγιό τους, όπως σαφώς αναφέρεται στις εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, «σπατάλη» είναι πρώτα και κύρια οι δαπάνες για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, για τα νοσοκομεία, τα φάρμακα, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες (στις οποίες θα μπει λουκέτο και θα απολυθούν εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι).
Την ίδια στιγμή, ο Αντ. Σαμαράς προετοίμασε το έδαφος για την περαιτέρω μείωση των μισθών, επιβεβαιώνοντας την πλήρη σύμπλευσή του με το στρατηγικό στόχο της ντόπιας πλουτοκρατίας και της τρόικας για νέα μείωση του λεγόμενου «εργατικού κόστους» κατά 15% την επόμενη διετία, μέσα από τις ατομικές συμβάσεις και την κατάργηση του κατώτατου μισθού. «Αν υπάρξει ανάκαμψη, τότε δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί», τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα: «Αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, τότε -ό,τι κι αν υπογράψουμε ό,τι κι αν αρνηθούμε να υπογράψουμε- η οικονομία θα καταρρεύσει και τα εισοδήματα θα μηδενιστούν».
Πρόκειται για καραμπινάτο εκβιασμό στο λαό να συμβιβαστεί με τη φτώχεια του και να προσκυνάει την ανάπτυξη των μονοπωλίων, περιμένοντας μάταια ότι από την πίτα θα φάει και ο ίδιος.
Ταυτόχρονα, δε δίστασε να προχωρήσει σε ξεδιάντροπες υποσχέσεις και δεσμεύσεις, όπως ότι «δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό». Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι χάνουν 3 μισθούς το χρόνο από τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% που έχει υπερψηφίσει (πρόσθετα στην αφαίμαξη που έχουν υποστεί έως τώρα), ενώ θα χάσουν επιπλέον δύο μισθούς, αν υλοποιηθεί ο στόχος για μείωση του «εργατικού κόστους» κατά 15%.
Εξίσου ξεδιάντροπη και κάλπικη είναι η δέσμευση ότι τάχα με τις περικοπές στη σπατάλη του κράτους «θα προστατέψει μισθούς και συντάξεις». Το κόμμα του ψήφισε τις μειώσεις στις επικουρικές και στις κύριες συντάξεις και τέθηκε επικεφαλής στη γενικευμένη αντιασφαλιστική επίθεση, που τώρα ετοιμάζεται με εφαλτήριο τα επικουρικά ταμεία και με στόχο να γίνει η ασφάλιση ανταποδοτική πέρα για πέρα.
Από την άλλη, ο Αντ. Σαμαράς δεν έκρυψε ότι ύψιστος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πείσει ότι το κόμμα του είναι «η μόνη δύναμη»του αστικού πολιτικού συστήματος που μπορεί «να φέρει σε πέρας τη δουλειά», να διαχειριστεί δηλαδή την κρίση προς όφελος των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
«Πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της ιδεολογίας μας. Αυτό σημαίνει ότι η κεντροδεξιά έχει υποχρέωση σε αυτό τον τόπο να απενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα. Ο επιχειρηματίας είναι φίλος του λαού», ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΝΔ, που έδινε με ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία.
Το όραμα της ηγεσίας της ΝΔ, όπως σε κάθε ευκαιρία λένε τα στελέχη της, είναι «να γίνει η χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τους επενδυτές». Και εκτός από τα παραπάνω μέτρα της σφαγής των μισθών και των συντάξεων και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει «φαστ τρακ» ιδιωτικοποίηση των πάντων, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, απαλλαγή των επιχειρήσεων από φόρους και εργοδοτικές εισφορές.
«Δραστηριότητες του Δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ που επιβαρύνουν πολύ τον φορολογούμενο, ενώ προσφέρουν μικρό ή ελάχιστο δημόσιο όφελος, θα δοθούν άμεσα για ιδιωτικοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Ζάππειο 3» ο πρόεδρος της ΝΔ. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αστικές συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο, όπου οι ιδιώτες έχουν ήδη πατήσει πόδι, με επώδυνες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό, που πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του για υπηρεσίες μακριά από τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.
Νόμος και τάξη των μονοπωλίων
Τα διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της για την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει το οικονομικό του πρόγραμμα, τα έδωσε την περασμένη Πέμπτη με το «Ζάππειο 4», όπου ξεκάθαρα αναγόρευσε σε «υπ' αριθμόν ένα» εχθρό τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, προαναγγέλλοντας ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και κλιμάκωση της αστυνομικής βίας.
Δίνοντας απτές αποδείξεις στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ότι «θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες» κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά και χαφιεδοκάμερες, το υλικό των οποίων θα θεωρείται «επαρκές τεκμήριο για διώξεις» σε βάρος των διαδηλωτών. «Για να υπάρχει συνδικαλισμός πρέπει να υπάρχει εργασία. Και για να υπάρχουν θέσεις εργασίας, πρέπει να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα», αποφάνθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, στοχοποιώντας ευθέως τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και διαμηνύοντας ότι τα πάντα υποτάσσονται στην επιχειρηματικότητα, δηλαδή στην κερδοφορία των μονοπωλίων.
Στις κάλπες της Κυριακής η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταποντίσουν τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκορπίσουν την ψήφο τους «δεξιά» και «αριστερά». Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπίδα απέναντι στη νέα θύελλα που έρχεται, για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τη λαϊκή ευημερία, με λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου