Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Διαδηλώνουμε κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς!


Στην τελική ευθεία η δράση για την επιτυχία των συγκεντρώσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
Την Τρίτη, η πύλη της Χαλυβουργίας να πλημμυρίσει λαϊκές οικογένειες
Βροντερή απάντηση στην πολιτική που σαρώνει δικαιώματα, που σαρώνει τις ζωές των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών ετοιμάζονται να δώσουν τα συνδικάτα, οι λαϊκές επιτροπές και οι μαζικοί φορείς από τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, καλούν σε ολόπλευρη ενίσχυση της αλληλεγγύης στην πάλη των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου, των οποίων ο σκληρός αγώνας μπαίνει σε όλο και πιο κρίσιμη φάση.
Στην Αττική, η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί με τη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου εδώ και έξι μήνες οι απεργοί κρατούν ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης. ΣτηΘεσσαλονίκη, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π. μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην Πάτρα, στις 10.30 π. μ., στην πλατεία Γεωργίου.
Σε ανακοίνωσή της, η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) σημειώνει: «Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Είναι ευκαιρία οι μικρομεσαίοι αγρότες να δώσουν ισχυρό ράπισμα στις πολιτικές που μας καταστρέφουν, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της τρόικας και του ΔΝΤ, καθώς και στα κόμματα - υμνητές της ΕΕ. Αγωνιστικά παλεύουμε, αγωνιστικά ψηφίζουμε, ενισχύοντας το μέτωπο ανατροπής αυτών των άγριων πολιτικών».
Στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά, με την οποία καλεί στη συγκέντρωση στη «Χαλυβουργία», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα «δεν αρκούν οι αμυντικοί αγώνες. Χρειάζονται αγώνες ταξικοί που να βάζουν στο επίκεντρο τον αληθινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τα κόμματά τους, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το ΔΝΤ».
Σε απεργία προχωρούν την 1η Μάη στο λιμάνι του Πειραιά και οιναυτεργάτες, με απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε και η ΠΕΝΕΝ.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μέχρι χτες το μεσημέρι, τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα είχαν αποφασίσει:
  • Μετρό - ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ.
  • Τρόλεϊ, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Μπλε λεωφορεία, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • ΟΣΕ, 24ωρη απεργία.
Επιπλέον, δε θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου