Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ Δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα


Περιφερειακές Συνδιασκέψεις στην Κύπρο 6-8 Απρίλη
Από παλιότερη καμπάνια του Παγκόσμιο Συμβουλίου Ειρήνης
Στη Λάρνακα της Κύπρου συνέρχονται δύο περιφερειακές διασκέψεις (Μέσης Ανατολής και Ευρώπης) τουΠαγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) από τις 6-8 Απρίλη, υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης. Συνολικά 19 οργανώσεις μέλη του ΠΣΕ από τις δυο περιφέρειες θα λάβουν μέρος στις προσυνεδριακού χαρακτήρα συναντήσεις, στην προετοιμασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Ιούλη στο Κατμαντού του Νεπάλ. Ηδη έχει προηγηθεί η περιφερειακή συνάντηση της Ασίας στις 19-20 Μάρτη στην Καλκούτα της Ινδίας.
Τα αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά κινήματα απόΠαλαιστίνη, Συρία, Αίγυπτο, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράν και Ισραήλ (της Μέσης Ανατολής) και τα αντίστοιχα κινήματα από Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία, Δανία, Νορβηγία, Βέλγιο και Κύπρο (από την Ευρώπη) θα συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, τα σχέδια του ΝΑΤΟ (με τη σύνοδό του στο Σικάγο το Μάη και την "αντι-πυραυλική ασπίδα"),ενώ θα ανταλλαχθεί και πείρα από τις κινητοποιήσεις των λαών ενάντια στα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου υπό το φως της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Με την παρουσία του Συμβουλίου Ειρήνης και Αλληλεγγύης του Νεπάλ, θα συζητηθεί και η προετοιμασία και κινητοποίηση για το Συνέδριο του ΠΣΕ.
Την Κυριακή 8 Απρίλη το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος της Κύπρου θα οργανώσουν εκδηλώσεις μνήμης στους δολοφονημένους (πριν 47 χρόνια) αγωνιστές Κώστα Μισαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάτζογλου, στις οποίες θα παραβρεθούν οι καλεσμένες οργανώσεις. Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν στις διασκέψεις ο Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕΣταύρος Τάσσος και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου