Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ Χαράτσια, φτώχεια και ξεκλήρισμα



Η ολέθρια πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων δεν καμουφλάρεται με φτηνές προεκλογικές εξαγγελίες
ICON
Στη δημιουργία φτηνών προεκλογικών εντυπώσεων και στο καμουφλάρισμα της ολέθριας αντιαγροτικής πολιτικής που θα συνεχίσει να εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, κατέφυγε χτες οΕυ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το αγροτικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για σεβασμό στα «εθνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής γεωργίας, των μικρών και μεσαίων παραγωγών» και πως «όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική». Ομως από την πολιτική της ΚΑΠ, παλιάς και νέας, η μικρομεσαία αγροτιά και η αγροτική παραγωγή χαντακώθηκε κυριολεκτικά.
Πριν το 1981 το εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο ήταν πλεονασματικό και το 2011 πλησίασε τα 2 δισ ευρώ. Εξαιτίας της ΚΑΠ βασικές καλλιέργειες όπως τα τεύτλα, ο καπνός, η σταφίδα, το μαλακό σιτάρι, το βαμβάκι κ.ά. συρρικνώθηκαν δραματικά. Οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί γνώρισαν μαζικό ξεκλήρισμα όλα τα προηγούμενα χρόνια και το κακό θα συνεχιστεί, αφού σκοπός είναι η συγκέντρωση της γης και των επιδοτήσεων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών.
ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως: «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μάς επιτρέπει να εγγυηθούμε το εισόδημα των αγροτών και πάντως να συμβάλουμε στην υποστήριξή του, να συμβάλουμε στην ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών». Αυτό και αν είναι εμπαιγμός. Εξαιτίας της ΚΑΠ και των μέτρων στη διάρκεια της κρίσης, το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 8,3% το 2010 και κατά 5,3% το 2011 και από το 2006 η μείωση είναι 22,6%.
Επίσης με «μνημόνιο 2» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν την περικοπή 60 εκατ. ευρώ για τις εξισωτικές επιδοτήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, καταφέροντας καίριο πλήγμα στους αγροτοκτηνοτρόφους αυτών των περιοχών.
Σ' όλα αυτά προστίθενται τα χαράτσια για τα σπίτια, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, την ΔΕΗ κ.ά., που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και μειώνουν περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα. Και μετά τις εκλογές έρχεται νέα άγρια φορολογία για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, υποχρέωση για τήρηση λογιστικών βιβλίων, φορολόγηση αγροτεμαχίων και σε πολλές περιπτώσεις περικοπές των συντάξεων του ΟΓΑ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαλαλεί προεκλογικά ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και ότι θα υπάρξει κάρτα πετρελαίου. Ομως και ο ΦΠΑ και το πετρέλαιο πήγαν στα ύψη και το πετρέλαιο θέρμανσης θα γίνει πολύ πιο ακριβότερο, εξαιτίας του μνημονίου. Επίσης η ΑΤΕ οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση και οι θυγατρικές της στο ξεπούλημα και ο Ευ. Βενιζέλος διαλαλεί ως παροχή ότι θα διασφαλιστούν οι υποθήκες των αγροτών! Ομως η ακολουθούμενη πολιτική από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και στη φτώχεια, πάνω στην οποία το ΠΑΣΟΚ έρχεται τώρα να δημαγωγήσει αισχρά, για να κλέψει την ψήφο της φτωχής αγροτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου