Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί



Πολλά ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα για ασκήσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και συναδέλφους τους που υποδύονται τους κουκουλοφόρους
Eurokinissi
Η προχτεσινή εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων της Αστυνομίας σε βάρος συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα, με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου, έγινε αναίτια και με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης. Η καταστολή πάει χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Από την προχτεσινή επίθεση των ΜΑΤ υπήρξαν τραυματίες, ανάμεσά τους και μία δημοσιογράφος που έφυγε με ασθενοφόρο με το λαιμό της τυλιγμένο σε κολάρο. Παρόμοια εικόνα αναίτιας επίθεσης σε συγκεντρωμένους και σε δημοσιογράφους έγινε και χτες στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους στο ύψος του ξενοδοχείου «Μ. Βρετανία». Στη συνέχεια απώθησαν όσα άτομα είχαν απομείνει στην πλατεία, κυνηγώντας τα στην Καραγεώργη Σερβίας. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ο πρόεδρος της Ενωσης των φωτορεπόρτερ από χτύπημα με κλομπ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το προχτεσινό σχέδιο εκκένωσης, η ένταση της καταστολής γίνονται σε μια περίοδο που επιδιώκουν με νόμο να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις. Σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε πρόσφατα ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, ενώ η συγκυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα με σκοπό τη δημιουργία υγειονομικής ζώνης στο κέντρο της πόλης. Πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν το λαό που παλεύει για την αναχαίτιση των μέτρων τα οποία καταδικάζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Και χτες το βράδυ, που έγινε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έγινε επίθεση από τα ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους, αξιοποιώντας και πάλι τη δράση ομάδας κουκουλοφόρων.
Με αφορμή τον αυταρχισμό και την καταστολή στις 12 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο ΜΑΤ και κουκουλοφόροι να διαλύσουν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις ενάντια στο μνημόνιο, το ΚΚΕ είχε καταγγείλει κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτίρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό», σημείωνε στη σχετική ανακοίνωση. Οι σχεδιασμοί των μηχανισμών, κρυφών και φανερών, και η υλοποίησή τους σχετίζονται άμεσα με το χτύπημα της αντίδρασης του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παίρνουν τα μέτρα τους για να χτυπήσουν το λαϊκό - εργατικό κίνημα. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να πάρει τα μέτρα του και ο λαός.
Πολλά ερωτήματα από ασκήσεις αστυνομικών «κουκουλοφόρων»
Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται με αφορμή δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στο οποίο γίνεται λόγος για αστυνομικούς που υποδύονται τους ταραξίες κουκουλοφόρους και συγκρούονται με συναδέλφους τους στο πλαίσιο ασκήσεων για τη «βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας των δυνάμεων καταστολής». Το σενάριο αυτών των ασκήσεων είναι το εξής (αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ): «Εκατοντάδες αστυνομικοί παριστάνουν τους... αναρχικούς και κτυπούν ανελέητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους συλλάβουν. Οι αστυνομικοί, πρωταίτιοι των επεισοδίων, υποχωρούν για λίγο, ανασυντάσσονται και εξαπολύουν νέα επίθεση εναντίον των... συναδέλφων τους. Και μόλις κάποιος για τις ανάγκες της άσκησης "αναρχικός" συλληφθεί, λογοδοτεί ενώπιον των ανωτέρων του για ατολμία και έλλειψη ευελιξίας!». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέτοιες ασκήσεις γίνονται στο εκπαιδευτικό κέντρο της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο.
Πού αποσκοπούν τέτοιες ασκήσεις; Ισχύει αυτό που γράφει το ρεπορτάζ ότι εάν οι αστυνομικοί - κουκουλοφόροι συλληφθούν δέχονται δριμεία κριτική επειδή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους; Μήπως μέσα από τέτοιες ασκήσεις ετοιμάζουν προβοκάτορες που δρουν σε συγκεντρώσεις και παίζουν το γνωστό κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου