Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ Απειλές και κοροϊδία για να υφαρπάξει ψήφους



Επαναφέρει τον κίνδυνο της «ακυβερνησίας» αν το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίσει της εκλογές!
Εκβιασμούς περί «ακυβερνησίας» και ψέματα ότι δε θα επιβάλει νέους φόρους και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επιστράτευσε ο Ευαγ. Βενιζέλος στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο γυμναστήριο του «Μίλωνα» στη Νέα Σμύρνη, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Δίνοντας τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, εμφανίστηκε σαν ιδανικός «εγγυητής» για την προώθηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και τη διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. «Εγώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, για λογαριασμό συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος, επιτέθηκε σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Σ' αυτή την κατεύθυνση:
-- Εκβίασε το λαό με το δίλημμα της ακυβερνησίας, προκειμένου να γονατίσει μπροστά στα νέα μέτρα και να συνυπογράψει στις κάλπες τη σφαγή του. «Αν αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στην κάλπη την Κυριακή των εκλογών, ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος και το πολιτικό αδιέξοδο θα πολλαπλασιάσει την οικονομική κρίση», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος.
-- Προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, ισχυριζόμενος ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέοι φόροι», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι έχει βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο που προβλέπει ακριβώς την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.
-- Διεκδίκησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ την πρωτιά στις κάλπες για να έχει το πάνω χέρι στα ενδοαστικά παζάρια για τη συγκυβέρνηση και τη συνέχιση της σφαγής των λαϊκών στρωμάτων. «Μία λύση υπάρχει εάν θέλουμε ο τόπος να πορευτεί με ασφάλεια. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση. Δεν είναι αυτό ένα εύκολο προεκλογικό σύνθημα για να ενθουσιάσουμε το εκλογικό ακροατήριο, είναι η ανάγκη για τη διάσωση της χώρας», υποστήριξε.
-- Επιχείρησε να κρύψει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία, ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε λύση και δεν είναι ο δεδομένος εταίρος μίας κυβερνητικής συνεργασίας γιατί ο λαός στις 6 Μαΐου πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί». Ωστόσο ο ίδιος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ Μακεδονίας και Θράκης, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι «οι πολίτες επιθυμούν ευρύτερες κυβερνήσεις».
-- Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα αντιδραστικά μέτρα του μνημονίου που προβλέπονται για τον Ιούνη και πούλησε προεκλογικά φούμαρα στο λαό, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει «σε πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, όχι σε δύο χρόνια, μέχρι το 2014, αλλά σε τρία χρόνια, ως το 2015». Ουσιαστικά προανήγγειλε διασπορά των μέτρων την επόμενη τριετία, που με βεβαιότητα θα γίνουν περισσότερα και σκληρότερα.
-- Επιτέθηκε στο ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι είναι «αντιευρωπαϊκή δύναμη που θέλει την επιστροφή στη δραχμή» σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει το περιεχόμενο των ξεκάθαρων θέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος, για έξοδο της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου