Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Διαδηλώνουμε και στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη



Στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί
Με την αγωνιστική προτροπή «Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους» το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτoαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους να σπάσουν τη μοιρολατρία και το φόβο, να αντισταθούν οργανωμένα και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη.
Ανάμεσα σε άλλα, σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν:
Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί και στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα:
  • Την αντίθεσή μας στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.
  • Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια. Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.
Τη μέρα που ο πρωθυπουργός θα αναγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας, εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία για να την αποκρούσουμε και να την ανατρέψουμε».
«Ισχυρίζονται ότι είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Λένε ψέματα. Μειώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών θέλουν να αυξήσουν». «Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους».
Στη μάχη και ο Πειραιάς
Σήμερα από τις 6 το πρωί, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» θα οργώνουν το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας το αγωνιστικό κάλεσμα, ενώ την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Μηχανικών έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούν εκτός από τις δύο παραπάνω ναυτεργατικές Ενώσεις και οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη σύσκεψη πέρα από την προετοιμασία του συλλαλητηρίου θα καθοριστεί ακόμα πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επιπλέον, στα πλαίσια των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά καλεί τα μέλη του αύριο Κυριακή στις 4 το απόγευμα στο ΕΚΠ σε γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθεί απόφαση συμμετοχής, αλλά και το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του σωματείου με βάση της εξελίξεις (ΒΑΕ, σχολεία, αντεργατικά μέτρα).
Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη θα γίνει συνεδρίαση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά μαζί με τους προέδρους των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ τηνΤετάρτη 7 του μήνα οι αγωνιστικές παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου