Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ομιλία του πρωθυπουργού(G.A.P) με σαφή ίχνη απώλειας πολιτικής μνήμης

ΓΑΠ 
«Το ΠΑΣΟΚ καλείται και πάλι να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση. Και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, Προσπαθώντας να εμφυσήσει την ελπίδα κια την αισιοδοξία στα στελέχη του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των πανεπιστημίων και στις αντιδράσεις για το νέο νόμο-πλαίσιο. «Είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού», τόνισε. Για τον καταστρεπτικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νόμο-πλαίσιο του 1982, όπου ο πατέρας του, τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, αποφάσισε ότι οι φοιτητές έπρεπε να ... συνδιοικούν (!) τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατεδάφισή τους, δεν είπε τίποτα...
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας. Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις «μίας χούφτας ανθρώπων που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά» και προειδοποίησε: «Θα είμαστε ανυποχώρητοι». Γiα την καταστροφή και την υπερχρέωση στην ελληνική οικονομία που έφερε το ΕΣΥ που θεσπίστηκε στην δεκαετία του 1980 από το τότε ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας δεν είπε επίσης τίποτα.
Αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν ξεχνάμε πελατειακές και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος» και προειδοποίησε ότι «η στήριξη του κράτους δεν είναι λευκή επιταγή». Για την απάτη του Χρηματιστηρίου των ετών 1999-2000 που συντελέστηκε από το τότε ΠΑΣΟΚ του οποίου ήταν κορυφαίο στέλεχος, επίσης δεν είπε τίποτα.
«Απαιτούμε» είπε απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, «μόλις εξομαλυνθούν τα πράγματα να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Τόνισε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη». Εννοώντας ότι θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες...
Στράφηκε επίσης εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησή της σχεδόν διπλασιάστηκε το χρέος, το έλλειμμα εκτινάχθηκε και η χώρα αφέθηκε έρμαια στις αγορές. Eίπε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Πρέπει να είναι ο μοναδικός Έλληνας που το πιστεύει αυτό, αν το πιστεύει βέβαια και δεν το είπε, απλά για να το πει...
Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 37 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στην πίστη ότι ένας λαός μπορεί να ορίζει τη μοίρα του και αυτό σήμερα, στις νέες συνθήκες, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
«Η δικιά μας παράταξη καλείται και πάλι να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση. Και θα τα καταφέρουμε», είπε κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «η υπόσχεση της αλλαγής θα γίνει πράξη ξανά».
Της ομιλίας του πρωθυπουργού προηγήθηκε η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου