Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τζ. Σόρος προς Ε.Ε.: "Πτωχεύστε την Ελλάδα για να σωθούμε όλοι"!


Ο συνομιλητής και φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ("Έμπορος των Εθνών" κατά ορισμένους), ζήτησε ευθέως σήμερα να πτωχεύσει "συντεταγμένα η Ελλάδα και ίσως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία", γιατί διαφορετικά "κινδυνεύει το παγκόσμιο σύστημα".

Μιλώντας σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, ο Σόρος άσκησε δριμύτατη κριτική στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι την πολιτική Ομπάμα, αλλά εξήγησε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι ακόμα χειρότεροι: 

«Οι Ευρωπαίοι έχουν κατ' επανάληψη ακολουθήσει τη λάθος πολιτική, δημιουργώντας μια κατάσταση πιο επικίνδυνη και από τη Lehman Brothers του 2008.

» Είναι πιο επικίνδυνη και για αυτό εκτιμώ ότι όταν η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το σύστημα, γιατί η εναλλακτική είναι απλά τρομακτική ακόμα και στη σκέψη της.»

Για τον Σόρος, λύση θα ήταν η συντεταγμένη χρεοκοπία δύο ή τριών μικρών χωρών της ευρωζώνης ή ακόμα και η έξοδός τους από το κοινό νόμισμα. 

Σε κάθε περίπτωση, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η χρεοκοπία δεν πρέπει να γίνει με «άτακτο» τρόπο, γιατί αυτό θα είναι μοιραίο για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.(και την μεγάλη τσέπη μου ξέχασε να μας πει !!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου