Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ Αναδρομικά το κουτσουρεμένο «αφορολόγητο»

 Σε εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. «Τεκμήρια» και χαράτσια για εισοδήματα κάτω από τα 5.000 ευρώ το χρόνο!
Την παραπέρα σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση, ομοβροντία από νέας κοπής απάνθρωπα μέτρα, πέρα και από αυτά που μόλις την περασμένη βδομάδα αποφάσισαν, σε συνέχεια και αυτών που ήδη εφαρμόζουν, όπως μέσα από τα κάθε είδους χαρατσόχαρτα, προανήγγειλε από την Ουάσιγκτον και από τη σύνοδο ΔΝΤ - τραπεζιτών ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Απευθυνόμενος στα «κοράκια» τους τραπεζίτες, στη Διεθνή Ενωση Τραπεζών (IIF), δηλαδή σε αυτούς που έχουν αναλάβει την εργολαβία για το κούρεμα και τη συντεταγμένη πτώχευση, και για λογαριασμό της κυβέρνησής του έδωσε στην κυριολεξία «ρέστα», δεσμεύτηκε ανάμεσα σε πολλά ακόμη μέχρι και για την αναδρομική εφαρμογή του νέου κουτσουρεμένου «αφορολόγητου» ορίου στα 5.000 ευρώ.
Το μέτρο θα έχει αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Δηλαδή το μόλις προηγούμενο μέτρο, για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ για το 2010), μένει στα χαρτιά, γίνεται πολύ χειρότερο, αυξάνει κατακόρυφα το ύψος της φοροληστείας, με τους μακρυχέρηδες της πλουτοκρατίας να ανακοινώνουν τώρα ότι ξεπουπουλιάζουν μισθούς, συντάξεις, λαϊκά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από το Γενάρη του 2011.
Πέτρα πάνω στην πέτρα δε σκοπεύουν να αφήσουν, με αποκλειστικό στόχο τους την ικανοποίηση της αδηφαγίας των μονοπωλίων.
Με το νέο μέτρο και την αναδρομική εφαρμογή του:
  • Ληστεύουν εισοδήματα που ξεκινούν από 357 ευρώ το μήνα, χαμηλότερα και από 12 ευρώ τη μέρα.
  • Συγκριτικά με το 2010 (δηλαδή με τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν φέτος) επιβάλλουν επιπλέον φόρους 700 ευρώ σε όλα τα ετήσια εισοδήματα πάνω από τα 12.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο κλιμάκιο ο πρόσθετος φόρος έχει «οριζόντια εφαρμογή», ισχύουν δηλαδή τα 700 ευρώ είτε πρόκειται για 12.000 ευρώ είτε για 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τους επόμενους μήνες και μέσω της αυξημένης παρακράτησης του φόρου θα δουν παραπέρα μειώσεις αποδοχών στα 50 ευρώ το μήνα!
  • Από ετήσιο εισόδημα, για παράδειγμα, στα 10.000 ευρώ - που μέχρι πέρσι ήταν αφορολόγητο - και εφόσον δεν αλλάξουν το συντελεστή (για την ώρα 10%) αρπάζουν ένα 500άρι, από35,70 ευρώ για κάθε μήνα κ.ο.κ.
  • Με την ψήφιση του νόμου και την έκδοση των κυβερνητικών εγκυκλίων θα ξεκινήσει από φέτος (2011) και η αυξημένη παρακράτηση φόρου, δηλαδή η μείωση του μισθού και της σύνταξης. Τα υπόλοιπα, μετά και την αναδρομική εφαρμογή του νέου μέτρου, θα τα βουτήξουν με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν την ερχόμενη χρονιά (2012).
Ψευδεπίγραφο το «αφορολόγητο»
Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει ούτε καν αυτό το κουτσουρεμένο «αφορολόγητο όριο» στα 5.000 ευρώ. Μεγάλη γκάμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με ακόμη χαμηλότερα ή και ανύπαρκτα εισοδήματα, θα γνωρίσει τη βαρβαρότητα που κλιμακώνει το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας. Με τον εφαρμοστικό νόμο που ψήφισαν φέτος το καλοκαίρι (2011), αύξησαν σε ποσοστό 30% και τα δήθεν«αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης» των λαϊκών νοικοκυριών, που οι ίδιοι είχαν νομοθετήσει από την περασμένη χρονιά (2010). Ακόμη και αν δεν προχωρήσουν σε νέες ανατιμήσεις πάνω στα «αντικειμενικά κριτήρια», ήδη πιάνουν στη μέγκενη, έρχονται να μαζέψουν φόρους από τη φτωχολογιά, από τα στρώματα που έχουν σπρώξει σε συνθήκες απόλυτης και σχετικής εξαθλίωσης.
Συγκεκριμένα:
  • Για κάθε σπίτι μέχρι 80 τ.μ., ακόμη και για τους ενοικιαστές που το κατοικούν, έχουν υπολογίσει «τεκμαρτό εισόδημα» από 40 ευρώ στο τ.μ. για τους κύριους χώρους. Για παράδειγμα και μόνο για τα 70 τ.μ. «στο νοίκι» υπολογίζουν εισόδημα (70χ80) 5.600 ευρώ, ποσά πάνω από το «αφορολόγητο», επιβάλλοντας φόρους και πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα, στα λαϊκά στρώματα που έχουν εξαναγκάσει να ζουν με τη στήριξη συγγενών και φίλων.
  • Για οποιοδήποτε αυτοκίνητο μέχρι 1.200 κ.ε. που κάποτε έτυχε να αγοράσει το λαϊκό νοικοκυριό, για το κάθε «σαράβαλο», υπολογίζουν «τεκμαρτό εισόδημα» στα 4.000 ευρώ το χρόνο, που να σημειωθεί ότι προσαυξάνει το προηγούμενο «τεκμήριο»!
Ολα, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, τα προορίζουν για πεσκέσι στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου