Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων (θυσία στο βωμό του τέρατος του κεφαλαίου )..!!


Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.
Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές χωρίς προηγούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί, την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση νέου μισθολογίου, που θα προβλέπει ακόμα πιο χαμηλές αποδοχές.
Για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για:
*Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Ζητείται λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων από τη Δευτέρα.
*Παράλληλα θα ενταθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με ένταξη 50.000 υπαλλήλων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ). Εντός της εβδομάδας θα λάβουν ειδοποίηση. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν άλλοι 65 οργανισμοί.
*Νέο μισθολόγιο με περικοπές στο δημόσιο. Θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου και δεν θα εξαιρείται κανένας υπάλληλος.
*Μείωση συντάξεων σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΤΕ
Στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα εξής μέτρα:
*Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011.
*Νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.
*Νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.
*Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.
*Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.
Δραματική κυβερνητική σύσκεψη
Σε εξέλιξη η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει για την κρισιμότητα της κατάστασης και το τελεσίγραφο των εταίρων μας που μπορεί να περιγραφεί ως εξής: "Ή εφαρμόζετε τα μέτρα ή δεν παίρνετε την 6η δόση".
Πριν την κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις μετά τη πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα είχε σύσκεψη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.(τα σάπια φρούτα του συστήματος που θα μας σώσουν) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου