Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στοχευμένη προπαγάνδα



Στη χτεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», προβλήθηκε το θέμα των σχολικών βιβλίων και το παράδειγμα του Δήμου Ιλίου, όπου έβγαλε με δικά του έξοδα ορισμένες σελίδες των σχολικών βιβλίων. Στον αναβρασμό που υπάρχει στα σχολεία, στην «αφραγκία» των σχολικών επιτροπών και κυρίως, στην αθλιότητα που οδηγήθηκαν φέτος μαθητές κι εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα χωρίς σχολικά βιβλία, οι 20-30 σελίδες φωτοτυπίες από το δήμο είναι... σα να δίνεις ασπιρίνη σε έναν βαριά ασθενή. Με τέτοια μπαλώματα, απλώς προσπαθούν να εκτονώσουν καταστάσεις. Αλλά μάθημα, έτσι τσαπατσούλικα, δεν μπορεί να γίνει. Η λύση είναι όλα τα βιβλία στα σχολεία τώρα.
Για όλα αυτά ζήτησε να παρέμβει στην εν λόγω εκπομπή, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός, αλλά μιλώντας με τον υπεύθυνο της εκπομπής του απάντησαν... «πώς να παρέμβετε τώρα στην εκπομπή» και «δεν βγάζουμε στον αέρα, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα εμείς»!
Τα λόγια είναι περιττά. Η προπαγάνδα τους είναι στοχευμένη και δε χωρά αντίλογο: Από τη μια, στα βραδινά δελτία παρουσιάζουν τις μαθητικές καταλήψεις ως συνώνυμο των βανδαλισμών, από την άλλη, το πρωί διαφημίζουν τα μπαλώματα με τις φωτοτυπίες, σε λίγο θα μας πουν ότι στα σχολεία η κατάσταση είναι ιδανική(!) και ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται χωρίς λόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου