Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Το σφυροδρέπανο ως σήμα ρούχων αντίκειται στα χρηστά ήθη χωρών της ΕΕ..!!!( Τα ποια ;;;;;)


Το ζήτημα της χρήσης του σφυροδρέπανο ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά προέκυψε το 2006, όταν η Couture Tech Ltd, εταιρεία σχετιζόμενη με τις διεθνείς δραστηριότητες ενός Ρώσου σχεδιαστή ρούχων, ζήτησε από το Γραφείο κοινοτικών σημάτων της ΕΕ την έγκριση ως σήματος ρούχων της, ενός εμβλήματος της πρώην ΕΣΣΔ, το οποίο είχε σε περίοπτη θέση το σφυροδρέπανο.
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο απέρριψε την αίτηση με το επιχείρημα ότι το σφυροδρέπανο θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντίθετο στα χρηστά ήθη ενός τμήματος του ευρωπαϊκού πληθυσμού το οποίο "διαβιεί σε τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο είχε τελέσει υπό το σοβιετικό καθεστώς".
Η Couture Tech Ltd, προσέφυγε στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Γραφείου των κοινοτικών σημάτων.
Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή σημειώνοντας ότι ο κοινοτικός κανονισμός για τα κοινοτικά σήματα προβλέπει ότι "ένα σήμα δεν πρέπει να γίνεται δεκτό αν αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και τούτο έστω και αν οι ανωτέρω λόγοι ισχύουν μόνον εντός ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".
Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, "το σφυροδρέπανο και ο ερυθρός αστέρας με πέντε βραχίονες" θεωρούνται ως "σύμβολα αυταρχισμού".(α ρε πολιτισμό που έφερε ο καπιταλισμός !!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου