Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM» Διήμερο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη



Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη θα μεταδώσει σε δύο μέρες, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ο «902 Αριστερά στα FM».
Σήμερα, από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα μεταδοθεί μια τετράωρη εκπομπή για τη ζωή και τα τραγούδια του Στέλιου. Ο Πάρης Μήτσου, ο Αρης Νικολαΐδης, ο Αλέκος Δεληγιάννης και ο Δάνης Παπαβασιλείου μιλούν για τα πρώτα χρόνια του μεγάλου βάρδου στην προσφυγογειτονιά της Νέας Ιωνίας, τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι, την πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία, τη δεκαετία του '60, τη χρυσή δεκαετία του λαϊκού τραγουδιού και του Καζαντζίδη, τη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζηδάκη και τους άλλους μεγάλους συνθέτες του «έντεχνου» τραγουδιού. Αναφέρονται ακόμη στο κοινωνικό περιεχόμενο των τραγουδιών του Καζαντζίδη, στον αγώνα του για την κατάργηση του μαύρου καθεστώτος των εταιρειών στο χώρο της μουσικής, αλλά και στη θριαμβευτική του επανεμφάνιση μετά τη δικτατορία. Ολα αυτά με το όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια ώστε να δοθεί ο χρόνος να ακουστούν οι αθάνατες επιτυχίες του τραγουδιστή που έκφρασε με τον πιο αυθεντικό τρόπο το παράπονο και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού.
Αύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ, από το στούντιο του «902 Αριστερά στα FM», ο Γιάννης Ντουνιάς και οΑλέκος Δεληγιάννης, με την ορχήστρα του Χρήστου Βιδινιώτη, θα τραγουδήσουν μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη. Την εκπομπή θα παρουσιάσουν ο Πάρης Μήτσου και ο Αλέκος Δεληγιάννης.

«Να σου δώσω μια να σπάσεις,
αχ βρε κόσμε γυάλινε
και να φτιάξω μια καινούργια,
κοινωνία άλληνε...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου