Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγαλείο του ΓΑΠ στη ΔΕΘ (θα μας τρελάνει όλους αυτός )

Ε ν μέσω διαδηλώσεων και επεισοδίων, με μια ρητορική ερώτηση ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στο κοινό, κάνοντας σαφές πως για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ απαιτούνται θυσίες.
"Πρώτη προτεραιότητά μας μια σίγουρη πορεία", τόνισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δώσει μάχη για να αποφύγει τη καταστροφή τόσο για την χώρα όσο και για τον πολίτη.
"Χρειαζόμαστε τον κάθε πολίτη για να δώσει τη μάχη μαζί μας. Σπάμε εμπόδια, απελευθερώνουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα", είπε ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως "χρωστάμε στους νέους μια διαφορετική τύχη. Το δικαίωμα να ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους."
"Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο".
Παράλληλα, ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.
Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές. Για τα κλειστά επαγγέλματα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη το άνοιγμά τους.
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: "Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν την χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά.
Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.
Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε".
"Οι αποφάσεις του Ιουλίου, ιστορικές για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη", τόνισε και συνέχισε: "Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες".
"Η Ελλάδα θα πετύχει", σημείωσε, "Δεν κάνω εγώ έκκληση. Έκκληση κάνει η πατρίδα"(ένα γιατρό ρε παιδιά )
απολαυστικά VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου