Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οργανωμένα και συλλογικά

Η χρεοκοπία για μια μεγάλη μερίδα των λαϊκών νοικοκυριών είναι ήδη μια σκληρή πραγματικότητα. Χιλιάδες ακόμα οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, μικρών ΕΒΕ και φτωχών αγροτών βρίσκονται σε οριακό σημείο, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο τους τελευταίους 20 μήνες, αμέτρητα είναι τα μικρομάγαζα που έβαλαν λουκέτο, οι μεροκαματιάρηδες που απολύθηκαν. Το λαϊκό εισόδημα δέχτηκε πρωτόγνωρη επίθεση, τόσο από την ονομαστική μείωση των μισθών, όσο και από την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου στις 8.000, το κόψιμο των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος διακοπών, την επί της ουσίας κατάργηση επιδομάτων που πρόσφεραν μιαν υποτυπώδη ανακούφιση σε οικογένειες με ανάπηρους, την αύξηση του κόστους της Υγείας και του φαρμάκου.
Σε όλα αυτά, έρχεται τώρα να προστεθεί η έκτακτη εισφορά με τα εκκαθαριστικά της Εφορίας και το χαράτσι - για πολλοστή φορά - στα ακίνητα. Η εξαίρεση των μεγάλων βιομηχανικών και ξενοδοχειακών μονάδων είναι μια μόνο απόδειξη της ταξικότητας ενός ληστρικού μέτρου, που φορτώνεται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Η αγανάκτηση είναι δεδομένη και σ' αυτήν προσπαθούν να παρέμβουν με παραλλαγές οι αστικές δυνάμεις, για να την ελέγξουν, να την εκτονώσουν, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί. Για παράδειγμα, από τα κυρίαρχα αστικά μέτρα, το χαράτσι χαρακτηρίζεται μεν «άδικο», αλλά το αποδίδουν στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να πάρει άλλα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα τού να μειωθεί δήθεν το έλλειμμα. Στην πραγματικότητα, λένε στο λαό ότι είναι αναγκαίο να υποστεί και τη νέα αφαίμαξη.
Δίπλα σ' αυτούς, στέκονται τα προπαγανδιστικά επιτελεία που λένε πως το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό, «παράνομο». Καλούν το λαό να καταφύγει στα δικηγορικά γραφεία και να απαντήσει στο χαράτσωμα με την επίκληση της ίδιας αστικής νομιμότητας που το επέβαλε! Λένε στο λαό να πληρώσει το χαράτσι, υπογράφοντας δήλωση ότι διατηρεί επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητά του και να περιμένει δικαίωση από τα δικαστήρια. Αλλοι πάλι, όπως η ΝΔ, καταγγέλλουν δημαγωγικά τη νέα αφαίμαξη, την αποδίδουν, όμως, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει όραμα (!) το οποίο η ίδια ισχυρίζεται πως διαθέτει, για να εγκλωβίσει και να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Ο λαός πρέπει να φωνάξει οργανωμένα και συλλογικά ένα μεγάλο «φτάνει πια». Ούτε ένα ευρώ, ούτε μια θυσία για την πλουτοκρατία. Για την πλειοψηφία άλλωστε του λαού, είναι αδύνατο να βρει τα λεφτά να πληρώσει τα απανωτά μπιλιέτα της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα να πάρει καθολικό χαρακτήρα η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, με βασικούς πυρήνες αντίστασης τα ταξικά σωματεία, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς για να αποφασίσουν, στις εργατογειτονιές, με τις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του κινήματος. Δίπλα σ' αυτούς, να ξεδιπλωθεί πολλαπλάσια η λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια, να γνωρίσει ο λαός και να δοκιμάσει τη δύναμή του. Να κάνει κόλαση τον ύπνο και τον ξύπνιο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, που τον οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να σωθεί το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου