Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ 48ωρη απεργία - απάντηση στην πολιτική αφανισμού

Συγκέντρωση σήμερα έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 4 μ.μ. και πορεία στη Βουλή, πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας
Με νέα 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες και πορεία σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, απαντούν οι αυτοκινητιστές όλης της χώρας στην πολιτική καταστροφής που εφαρμόζει εναντίον τους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του λεγόμενου «ανοίγματος» των επαγγελμάτων, έτσι όπως αυτή εκφράζεται από το σχέδιο νόμου που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο, που παραδίδει σε ελάχιστους μεγαλοεπιχειρηματίες το «φιλέτο» των ταξί, «διά πυρός και σιδήρου», καθώς χτες με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Υποδομών προς τους περιφερειάρχες όλης της χώρας τους καλεί να απαντήσουν τι ενέργειες έχουν γίνει από μέρους τους για την εφαρμογή της γνωστής «εγκυκλίου Ραγκούση». Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών, ο υπουργός Υποδομών είχε αποστείλει εγκύκλιο στους περιφερειάρχες, καλώντας τους να προχωρούν στην επιβολή προστίμων ακόμη και στην αφαίρεση αδειών των απεργών με «κατηγορίες» που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ (κατάληψη οδοστρώματος, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.). Συγκεκριμένα, στο χτεσινό έγγραφο του γγ του υπουργείου, Α. Μπουρδάρα, ζητείται από τους περιφερειάρχες να ενημερώσουν άμεσα σχετικά με «τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων που αφορούν στις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, κατ' εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
Ολο το προηγούμενο διάστημα, η κυβερνητική φάμπρικα τρομοκράτησης και καταστολής των απεργών δούλευε με τις μηχανές στο φουλ, αφού ήδη μέχρι τις αρχές Αυγούστου, είχαν αποσταλεί πάνω από 3.000 «προσκλήσεις προς έκφραση απόψεων» προς τους αυτοκινητιστές από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ οι αστυνομικές αρχές είχαν προχωρήσει στην καταγραφή των στοιχείων περισσότερων από 7.000 ατόμων πανελλαδικά, οι οποίοι σταδιακά δέχονταν κλήσεις να παρουσιαστούν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήμα «για υπόθεσή τους».
Οι Επιτροπές Αγώνα στα ταξί, σε συνεργασία με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση», έχουν συντάξει κείμενο απολογίας με το οποίο προμηθεύονται οι απεργοί, ώστε να υπάρχει ενιαία πολιτική αντιμετώπιση των διώξεων, ενώ νομικοί που συσπειρώνονται στη «ΔΣ» έχουν δηλώσει ότι θα σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, φροντίζοντας για τη μαχητική τους υπεράσπιση όταν κληθούν σε δίκες.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενάντια στην κυβερνητική καταστολή, χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Αρειο Πάγο, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των ταξιτζήδων. Δήλωσαν ακόμη ότι οι μεθοδεύσεις αυτές θα «πέσουν στο κενό», γιατί οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες των αυτοκινητιστών δε θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα και με «τα χέρια σταυρωμένα» την ανεργία και την οικονομική καταστροφή εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής στον κλάδο των οδικών επιβατικών μεταφορών.
  • Η απεργία των ταξί της Θεσσαλονίκης θα παραταθεί μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, στις 3 μ.μ., εξαιτίας της «καθόδου» των αυτοκινητιστών της «συμπρωτεύουσας» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου