Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Μπαίνουν μπροστά στη μάχη των απεργιακών κινητοποιήσεων

Απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη
  • Γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη
Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων
Στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν ήδη ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις.
Πρώτος σταθμός, η απεργία στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, ν' αγωνιστούν ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.
Επόμενο αποφασιστικό βήμα, η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη που αποφασίστηκε προχτές στην κοινή σύσκεψη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των συνδικάτων. Είναι ενδεικτικό ότι εδώ και 15 μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν προτείνει την προκήρυξη απεργίας για το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, για την οποία, ωστόσο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» δεν είπαν κουβέντα. Ετσι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανήλθαν με νέα πρόταση και η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ ζήτησε άμεση σύγκληση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας με πρόταση για προκήρυξη απεργίας στα μέσα του Οκτώβρη.
Ηδη, μια σειρά από ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είχαν ήδη πάρει αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών είχαν αποφασίσει απεργία με ανοιχτή ημερομηνία μέσα στον Οκτώβρη. Απεργία είχε αποφασίσει και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου για την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ. Απεργία είχε αποφασίσει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μόνο, λοιπόν, κάτω από αυτήν την πίεση, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποφάσισαν την απεργία.
Κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Την ίδια στιγμή, και μπροστά στην απεργία στις 5 του Οκτώβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με ανακοίνωσή τους, καλούν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό τους εργαζόμενους. «Η ίδια η ζωή αποδεικνύει πως φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει. Υπάρχει και άλλος δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι των μονοπωλίων. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία - Μέτωπο για λαϊκή οικονομία και εξουσία».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται εκτενή αναφορά στα αντεργατικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ή προωθούνται. Συγκεκριμένα τονίζεται για:
Το νέο μισθολόγιο: «Η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση μισθών μέχρι και 40%. Προωθεί προς τα κάτω την εξίσωση των μισθών του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Εισάγεται το επίδομα αποδοτικότητας, το οποίο θα καθορίζει τη μισθολογική εξέλιξη του δημόσιου υπάλληλου και που δεν θα το παίρνουν όλοι, παρά μόνο όσοι αξιολογούνται θετικά. Ενας εργαζόμενος δημόσιος υπάλληλος μέχρι στιγμής έχει χάσει, σε ονομαστική βάση, πάνω από πέντε μισθούς».
Την εργασιακή εφεδρεία: «Η επέκταση του καθεστώτος της εφεδρείας αφορά όλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου, συμβασιούχους). Σύμφωνα με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου, 200 χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2013. Για την εξέλιξη αυτή τεράστια ευθύνη φέρει και η Νέα Δημοκρατία».
Τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών: «Μπαίνει λουκέτο σε 40 φορείς του Δημοσίου, με επτά χιλιάδες εργαζόμενους να πετιούνται στο δρόμο».
Τις ιδιωτικοποιήσεις: «Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ επεκτείνεται το ξεπούλημα σε όλη τη δημόσια περιουσία».
Το ασφαλιστικό: «Η κυβέρνηση αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρά σε νέα λεηλασία. Εντάσσει τα αποθεματικά των ταμείων, που είναι αποκλειστικά των εργαζομένων (25 δισ.) στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με τον ΕΟΠΠΥ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας. Εχει καταργήσει ήδη τη συνταγογράφηση για πάνω από 1.000 φάρμακα και για πάνω από 1.000 ιατρικές εξετάσεις» και άλλα.
«Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση. Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους», επισημαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου