Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ενας - ένας, μη σπρώχνεστε!

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε προχτές τους Γερμανούς βιομήχανους να έρθουν στην Ελλάδα να ...«επενδύσουν». Φυσικά, από τις «επενδύσεις» της «Χόχτιφ» (που έχει καπαρώσει το αεροδρόμιο) ή της Τίσεν (που έβγαλε «οφ» τα ναυπηγεία) ή της «Ζήμενς» (τι καλή εταιρεία) ή της «Ντόιτσε Τέλεκομ» που κατάπιε τον ΟΤΕ, ως λαός δεν είδαμε καμία προκοπή.
Εν πάση περιπτώσει...
*
Ελα όμως που τα ίδια που είπε στους Γερμανούς βιομήχανους, ο κύριος πρωθυπουργός τα είχε πει πέρσι και στους ...Αμερικανούς.
Θυμίζουμε τα λόγια από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση του «Economic Club» της Νέας Υόρκης στις 22 Σεπτέμβρη 2010, προς το ακροατήριο των Αμερικανών ...«επενδυτών»:
«Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δισ., ποσό που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου - εταιρειών "holding" (...). Σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους, η Ελλάδα έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, με δυνατότητες για ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες, έως και έξυπνα δίκτυα καθαρής ενέργειας, που μπορούν να διατρέχουν τα νησιά μας. Το αιολικό μας δυναμικό, επίσης, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη».
*
Αλλά ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα «σοσιαλιστικό» που σημαίνει ότι είναι και «πατριωτικό». Μπορεί, δηλαδή, να δίνει σε Γερμανούς και σε Αμερικανούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάει τους «δικούς μας», τους εγχώριους «επενδυτές» ντε!
Που πάει να πει ότι ...«έχει για όλους παιδιά»!
Αμερικανοί, Γερμανοί και Γάλλοι, Ελληνες και Πορτογάλοι, όλοι θα πάρετε! Είναι τόσος ο πλούτος που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός λαός, που δεν χρειάζεται να σπρώχνεστε. Ενας - ένας!
Του Ηλία Μακρή (από την «Καθημερινή»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου