Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. Προπαγάνδα του φόβου και αντικομμουνισμός

Σε πλήρη συντονισμό, Καρατζαφέρης και Πάγκαλος χίμηξαν χτες ξανά στις λαϊκές συνειδήσεις, εκβιάζοντας για υποταγή στη βαρβαρότητα
Λειτουργώντας με συνέπεια σαν λαγός της κυβέρνησης και των συμμάχων της και με στόχο τον εκφοβισμό του λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τα μέτρα και τα χαράτσια προς όφελος της πλουτοκρατίας, ο Γ. Καρατζαφέρης έφτασε χτες στο σημείο να πει στη Βουλή ότι φοβάται πως «θα χυθεί αίμα» από τις λαϊκές αντιδράσεις, καθώς κάποιοι ετοιμάζουν «ένα νέο ΕΑΜ». Οπως χαρακτηριστικά εξήγησε, ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από μια χρεοκοπία, αλλά από το ότι «κάποιοι επεξεργάζονται ένα νέο ΕΑΜ. Το ακούσατε και σε δημόσιες ομιλίες ότι "εμείς ετοιμαζόμαστε σε κάθε πλατεία και σε κάθε γειτονιά". Και θα πάρουν την ευκαιρία από μια σπίθα».
Μαρτυρώντας το φόβο της αστικής τάξης και των κομμάτων της για τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης, ο Γ. Καρατζαφέρης συνέχισε, λέγοντας ότι το ΕΑΜ μάζεψε την οργή του κόσμου και εγκλώβισε μια σειρά ανθρώπων «και τώρα πάει να γίνει ο ίδιος εγκλωβισμός ανθρώπων, πέρα από τα όρια ενός κόμματος και φοβάμαι το αίμα γιατί το αίμα το επιζητούν και οι Βρυξέλλες». Με άλλα λόγια, το παλλαϊκό κίνημα που εκφράστηκε στην Κατοχή με το ΕΑΜ, ο ΛΑ.Ο.Σ. το θεωρεί κίνημα «παραπλανημένων» (!) Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ταυτίσει τη μαζική πολιτική δράση του λαού με το χάος, για να ανακόψει με τρομοκρατία τη συσπείρωση σε γραμμή στρατηγικής αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική.
Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Ακούω ότι δημιουργούνται "διάφοροι σχηματισμοί" κατά γειτονιές στην πόλη μας. Αυτό μου θυμίζει "Δεκέμβρη του '44"... Θα δημιουργηθεί "πολιτοφυλακή" κατά γειτονιά. Δημιουργείται ένα "κράτος εν κράτει". Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα». Κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, «πρέπει να αποφύγουμε αυτές τις λέξεις γιατί οι Βρυξέλλες θέλουν μια φλεγόμενη Αθήνα ως επιχείρημα να πείσουν τις χώρες δορυφόρους πως πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Εγώ όμως δεν θέλω να τρέξει ούτε σταγόνα αίμα Ελληνα στο πεζοδρόμιο και γι' αυτό και χτυπάω τα καμπανάκια. Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από συρράξεις τέτοιες που δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθούν ξανά».
Πρόκειται για προκλητική επίθεση κινδυνολογίας και εκφοβισμού στις λαϊκές συνειδήσεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Καρατζαφέρης λέει πως οι δυνάμεις εκείνες, που καλούν το λαό σε οργανωμένη ανυπακοή, λειτουργούν για λογαριασμό των συμμάχων της κυβέρνησης (!) Προσπαθεί να ταυτίσει τον αναγκαίο ξεσηκωμό του λαού με το χάος και το αίμα, καλώντας επί της ουσίας τα αστικά κόμματα να συσπειρωθούν απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.
Συντονισμένος με Πάγκαλο
Καθόλου τυχαία, στην τρομοκρατία του χάους ποντάρει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, για να φρενάρει μαζικές λαϊκές αντιδράσεις στη βάρβαρη αστική διαχείριση της κρίσης. Μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «9,84», είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί την προσπάθεια να εξυγιάνουμε την οικονομία (...) προτιμότερη από το χάος. Η χρεοκοπία είναι χάος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μερικοί μπορεί να είναι οπαδοί του χάους και να το λαμβάνουν επιπόλαια ως ενδεχόμενη απόδειξη των ενεργειών τους. Εκτός αν θέλουν άλλο πράγμα, εκτός αν θέλουν άλλο κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς, που αυτό είναι ενδεχόμενο για μερικούς. Σου λέει, θα γίνει χάος, θα γίνει επανάσταση και θα έρθω εγώ με το 5% που παίρνω στις κάλπες και δεν έχω ελπίδα ποτέ να δω εξουσία, θα έρθω στα πράγματα, να κάνουμε αυτό που νομίζω. Διότι υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα μας και εκδηλώνουν τα φρονήματά τους με διάφορους τρόπους, διότι είναι ελεύθεροι να το κάνουν.
Απευθύνομαι σε συγκεκριμένα κόμματα της Βουλής που είναι κομμουνιστικής έμπνευσης και είναι κόμματα που αυτή τη στιγμή δεν καταφέρνουν να πείσουν το εκλογικό σώμα και επομένως δεν έχουν καμία πιθανότητα εξουσίας με το ισχύον κοινοβουλευτικό σύστημα. Αυτοί όμως, όπως λένε επίσημα, γιατί εγώ ακούω τους αρχηγούς τους που μιλάνε στη Βουλή, διαβάζω τα κείμενά τους, λένε "δε βαριέσαι, καλύτερα να γίνει χρεοκοπία". Χρεοκοπία, λέει, με ψηλά το κεφάλι».
Οι γνωστές αντικομμουνιστικές κορόνες του Πάγκαλου δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής. Πέρα από το γεγονός ότι η χρεοκοπία δεν εξαρτάται από το τι θέλει ή δε θέλει το ΚΚΕ, αλλά αποτελεί αντικειμενική εξέλιξη σε συνθήκες κρίσης, ο Θ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει ότι η δημοκρατία την οποία υπηρετεί δεν ανέχεται το δικαίωμα ενός κόμματος να παλεύει ώστε οι θέσεις του να γίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία.
Το γεγονός όμως ότι οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στο λαό, βάζει φιτίλια στους αστούς και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι προσπαθούν με συκοφαντίες να αποξενώσουν το ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα, κρύβοντας ότι προϋπόθεση για να γίνουν πράξη οι διακηρυγμένοι στρατηγικοί στόχοι του ΚΚΕ, είναι να υιοθετηθούν σαν στόχοι πάλης από ένα πλειοψηφικό ρεύμα στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου