Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Πέρα κι απ' την ξετσιπωσιά!

Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» είναι το ίδιο πρόσωπο που ως υπουργός Εργασίας κατέστρεψε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντάς τους να δουλεύουν μέχρι το θάνατο. Οτι έστειλε τους εργαζόμενους που κοπιάζουν μια ολόκληρη ζωή να πάρουν τη (μισή) σύνταξη πείνας ...μετά θάνατον!
*
Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» είναι ο ίδιος που έκοψε τις συντάξεις των γερόντων. Που έκοψε τη σύνταξη από τις χήρες. Που έφτασε στο σημείο να αποφασίσει την παρακράτηση μέχρι και του 80% της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης των χρονίως πασχόντων. Των πασχόντων που παραμένουν οικόσιτοι στα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων μέχρι και στα Ψυχιατρεία!
*
Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» είναι ο ίδιος που περηφανεύεται γιατί «δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας γιατρός» στα νοσοκομεία. Εκείνα τα νοσοκομεία που η κυβέρνηση τα έχει διαλύσει και από τα οποία λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές, αλλά στους διαδρόμους τους περισσεύουν τα ιδιωτικά πιράνχας που αλωνίζουν στο χώρο της Υγείας.
*
Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» είναι ο ίδιος εκείνος «γενναίος» ταγός που κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται στα κανάλια να μιλήσει όλο «σεμνότητα» για τις «μάχες» που δίνει απέναντι στην τρόικα. Για να έρθουν στο φως λίγες ώρες αργότερα όλες οι υπογραφές του κάτω από τις ελεεινές αποφάσεις που έχει πάρει μαζί με την τρόικα.
*
Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» δεν υπάρχει λαϊκή κινητοποίηση την οποία να μην έχει συκοφαντήσει. Που να μην έχει καταφερθεί στους διαδηλωτές σαν να πρόκειται για «ταραξίες» που «κάθε μέρα μου καταλαμβάνουν το γραφείο»...
*
Ας ξεχάσουμε,
προς στιγμήν, ότι
ο «κύριος θράσος» είναι ο ίδιος που στη δική του επιτροπή για το Ασφαλιστικό κατατέθηκε πίνακας σύμφωνα με τον οποίο οι φαρμακοβιομήχανοι εκτίναξαν σε μια τριετία τις τιμές, με τις οποίες επιβαρύνουν τα Ταμεία, από 525% μέχρι και 5.606% ανά σκεύασμα! Αλλά εκείνος επέλεξε να γίνει διακινητής εκείνου του ιταμού «δεν υπάρχει σάλιο» στα Ταμεία και να ενοχοποιήσει για το «δεν υπάρχει σάλιο» το λαό (!), ώστε να κόβει τα φάρμακα από τους άρρωστους και τους γερόντους!
***
Ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Προς στιγμήν. Και ας σταθούμε στην τελευταία απίστευτη δήλωση.
Ο «κύριος θράσος»,
που ως φτηνό παρακολούθημα των εξίσου άξιων «σοσιαλιστών» - «συντρόφων» του εκτόξευσε όσα εκτόξευσε κατά των δημόσιων υπαλλήλων,
αφού με όσα ξέρασε κατά των δημόσιων υπαλλήλων διεκδίκησε ρόλο σημαιοφόρου των θεωριών περί «κοπριτών» και «όλοι μαζί τα φάγαμε»,
προχώρησε παραπέρα. Για να αποδείξει, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι τελικά ο πάτος της πολιτικής ξεδιαντροπιάς δεν έχει πάτο.
*
Ο «κύριος θράσος» είπε:
*
«Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στη "Μαρφίν".Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός σε πεθαίνουν σε δύο μέρες.Ο,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση»!
*
Αυτή η τιποτένια δήλωση - που
ο «κύριος θράσος» δε θα καταφέρει ποτέ να ξεχαστεί - έγινε:
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που πλησιάζουν δυο χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα στη «Μαρφίν» και αυτήακόμα ...ψάχνει τους δολοφόνους (όπως ακόμα ...ψάχνει τους επίδοξους δολοφόνους της Κούνεβα).
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που ακόμα δεν έχει απαντήσει, δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση στην ανακοίνωση της ίδιας της «Μαρφίν», η οποία αναφερόμενη στην πυρπόληση της τράπεζας υποστήριζε ότι «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"».
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης οι Αρχές της οποίας δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα: Τι αντίκρισμα αλήθειας έχουν οι ισχυρισμοί Βγενόπουλου; Τι προκύπτει από τις έρευνες; Τι είδους «ειδικό» υλικό ήταν αυτό; Πρόκειται για υλικό «διαβαθμισμένο»; Σε ποιες αγορές διατίθεται; Με ποιους πιθανούς τρόπους μπορεί να γίνει η προμήθειά του; Αν όντως πρόκειται για «διαβαθμισμένο» υλικό, έχει ο οποιοσδήποτε τη δυνατότητα να το αγοράσει ή ακόμα και να το κατασκευάσει, ή, μήπως, απαιτείται κάποια «ειδική» και μη «συνηθισμένη» ιδιότητα από πλευράς εκείνου που θα επιχειρήσει να το προμηθευτεί;
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης και ενός καθεστώτος που το Μάη του 2010, με φόντο τη δολοφονία των τραγικών θυμάτων της «Μαρφίν», πάτησε προπαγανδιστικά κυριολεκτικάεπί πτωμάτων με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα του για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που ενώ δεν έχει εντοπίσει ακόμα τους δολοφόνους των τριών της «Μαρφίν», φέτος τον Ιούνη, «τιμώντας την επέτειο» εκείνου του εγκλήματος, έκαψε την Αθήνα, έστειλε δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία, έναν στην Εντατική να χαροπαλεύει, έναν δημοσιογράφο με βαριά αναπηρία.
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που αρκεί να δει κανείς μερικές μόνο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που απαθανατίζουν σε κάθε διαδήλωση τις σχέσεις συνεργασίαςανάμεσα στους μηχανισμούς του κράτους με τους κουκουλοφόρους και τους προβοκάτορες και θα καταλάβει πολλά...
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που σέβεται τόσο πολύ τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μέσα στο 2009 - 2010 από τις 74 περιπτώσεις καταγγελιών εναντίον της Αστυνομίας για κακοποίηση πολιτών έχει διερευνήσει τις ...2 και «τιμώρησε» τους υπαιτίους της απάνθρωπης αγριότητας επιβάλλοντάς τους ...πρόστιμο.
  • Από τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που αυτή, μαζί με τους εργολάβους - καναλάρχες συμπαραστάτες της, έχει «θάψει» την υπόθεση της «Μαρφίν». Που (μαζί με τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕ) θυμάται την «Μαρφίν», πότε; Μόνο όταν έρχεται νέα λαίλαπα μέτρων. Μόνο όταν εντείνεται η κοινωνική οργή. Μόνο όταν - διαστρέφοντας την αλήθεια για όσα συνέβησαν στην «Μαρφίν» - θέλει να «φτιάξει κλίμα», να καλλιεργήσει το φόβο, να τρομοκρατήσει το λαό για να «κάτσει ήσυχα», ειδάλλως...
***
Κι όμως!
Είναι ο εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, που έκανε αυτήν την τιποτένια δήλωση.
*
Είναι ο εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, που ζήλωσε δόξα κατηγόρου της Αριστεράς, επιλέγοντας να καπηλευτεί τους νεκρούς της «Μαρφίν»!
*
Είναι ο εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης - ο μόνιμος θαμώνας των βραδινών δελτίων - που κατηγόρησε την Αριστερά για το «θάψιμο» της υπόθεσης της «Μαρφίν» από τα κανάλια των ταξικών του φίλων!
*
Είναι ο εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, που μιλάει - στη χώρα των χιλιάδων εργατικών «ατυχημάτων» - για την αξία της ανθρώπινης ζωής αποδίδοντας ...μομφή στην Αριστερά!
*
Είναι ο εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, που παίρνει επ' ώμου όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης, δηλαδή όχι μόνο την περίοδο των Παπανδρέου, αλλά και την περίοδο του Καραμανλή («εθνάρχη» και νεότερου), και την περίοδο του Μητσοτάκη, για να εξασφαλίσει εύσημα φιλανθρωπίας για λογαριασμό ενός πολιτικού συστήματος που σύμβολο της βρωμιάς του είναι ακριβώς η δολοφονία στη «Μαρφίν»!
*
Αυτή η ξετσίπωτη, ξεδιάντροπη και απάνθρωπη κυβέρνηση
μόνο κάτι τέτοιους εκπροσώπους θα μπορούσε να έχει.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου