Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Είπαν την αλήθεια για το χρέος & την οικονομία και τους βουλώνουν το στόμα ...!!!

To είδαμε κι αυτό: Η κυβέρνηση να επιτίθεται στο κράτος και να κατηγορεί κρατική υπηρεσία και στελέχη της ότι "δεν διαθέτουν εμπειρία και εγκυρότητα"! Και όλα αυτά γιατί το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποκάλυψε την αλήθεια, δηλαδή ότι το χρέος έχει καταστεί ενεξέλεγκτο. Έτσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ολοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

»Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων. Οπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού
».

Κατά την επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής ζητήθηκε διευκρινιστική ανακοίνωση από την υπεύθυνη του γραφείου κ.Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, η οποία ανέλαβε τη θέση αυτή στις 31.3.2011 μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της τριμελούς επιτροπής σημειώνει ότι οι δημοσιονομικές αποκλίσεις ολίγων μηνών, το πρώτο επτάμηνο του 2011, ενδέχεται να αντισταθμίσουν τη συμφωνία για το χρέος της 21ης Ιουλίου.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της νεοσύστατης υπηρεσίας που απευθύνεται στους βουλευτές, η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του.
Μεταξύ άλλων στην έκθεση υπογραμμίζεται η ανάγκη απαρέγκλιτης και έγκαιρης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς όπως επισημαίνεται, μόνο έτσι μπορούν «να περιοριστούν σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλειφθούν πλήρως οι αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος». Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η ενίσχυση των προσπαθειών για δημοσιονομική προσαρμογή, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και μείωσης των πρωτογενών δαπανών.
Τέτοιου είδους επιθέσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών κατά απλών υπαλλήλων του δημοσίου επειδή έτυχε να πουν την αλήθεια που δεν ... βόλευε την κυβέρνηση είναι βέβαια εξοντωτικές για όσους ξέρουν τους κώδικες του δημοσίου. Κανονικά θα έπρεπε να επέμβει η ΑΔΕΔΥ και να προστατεύσει τους υπαλλήλους, αλλά ποια ΑΔΕΔΥ: Αυτή που η ηγεσία της εξαργύρωνε με βουλευτικές θέσεις μέσα στο κυβερνών κόμμα την "ομερτά" για τα αίσχη που συμβαίνουν στο δημόσιο σε βάρος των υπαλλήλων;  

Όσο για το ότι "Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου" αυτό μεταφράζεται και ως "Θα τους μάθουμε να "μαγειρεύουν" καλύτερα τα στοιχεία για την οικονομία και επειδή δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη κι έτσι, μάλλον θα τοποθετήσουμε δικούς μας"!
Το πιο εκπληκτικό όλων είναι ότι το Γραφείο Προϋπολογιαμού θεσπίστηκε από τη νυν κυβέρνηση!
Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου χρέωνε την άθλια κατάσταση της οικονομίας στην δεκαετία του '80 στα "ξένα κέντρα" και "στους κύκλους των νεοφιλελεύθερων του Σικάγο". Τώρα βολεύονται με απλούς υπαλλήλους...ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου